Un an interminabil de așteptare și dor: Povestea câinelui care își aștepta stăpânul!

Această poveste sfâșietoare am aflat-o de la o prietenă pe nume Laura, care lucra casieriță la un supermarket din oraș. Acum un an, un labrador imens a apărut în fața magazinului unde lucra, s-a așezat vizavi de ușă și aștepta taciturn ceva. Cineva din personal a încercat să-l hrănească, dar câinele nu părea interesat.

Mai târziu, Laura a aflat că proprietarul labradorului era grav bolnav, și înainte de a pleca să se trateze în străinătate, a lăsat câinele în grija prietenilor săi. Dar în scurt timp, patrupedul a fugit de la ei și s-a întors acasă. Găsind curtea pustie, iar casa încuiată, câinele a zăbovit câteva zile la poartă, apoi a decis că stăpânul a plecat la magazin, unde obișnuiau să se ducă împreună. Dar n-a fost să fie.

Patrupedul stătea zi și noapte acolo. Angajații s-au obișnuit cu el și aveau grijă să-l hrănească. De fiecare dată când observa o siluetă ce îi amintea de stăpân, câinele se înviora, după care ochii îi trădau o tristețe nemaivăzută.

Au trecut câteva luni. Se apropia iarna și Laura nu se mai putea împăca cu suferința câinelui și a hotărât să-l ia acasă. L-a spălat, l-a îngrijit, i-a amenajat un colț unde să doarmă, dar câinele oricum tânjea după stăpânul său. Acesta se așeza lângă ușă și se uita fix la ea.

Peste câteva zile, câinele a fugit din nou și s-a așezat în fața magazinului. Toată iarna a hoinărit în jurul acestuia. Mulți clienți îl cunoșteau deja și îl hrăneau cu bunătăți. Câinele a devenit o mică vedetă locală.

Din păcate, patrupedul a suferit greu frigurile iernii și s-a îmbolnăvit. Iar la un anumit moment, a încetat să se mai ridice. Zilele sale erau numărate. Întâmplarea a făcut ca peste câteva zile, stăpânul lui să se întoarcă în țară și să treacă pe la magazin. Văzându-și câinele, acesta a izbucnit în lacrimi, s-a aruncat la pământ și l-a îmbrățișat, cerându-și iertare. În ciuda durerii, ochii labradorului sclipeau de bucurie. Stăpânul și-a luat câinele acasă și suntem siguri că îi așteaptă un viitor fericit.

Citește și: Cum o bătrânică flămândă, încălțată în cizme subțiri, mi-a schimbat întreaga viziune de viață?