Trebuie să le vezi: Top 7 locuri fermecătoare din Europa!

Europa este colorată în toate sensurile posibile ale cuvântului. Capitalele sale puternice, orașe și sate pline de viață, sunt atât de fermecătoare, încât trebuie doar să le vezi ca să te convingi.

LISTA CU CELE MAI FRUMOASE LOCURI DIN EUROPA

1. Insula Burano, Italia
Burano a fost fondat în timpul invaziei barbarilor de către romanii din Altino. Înconjurat de apele de culoarea smaraldului ale Lagunei venețiene, este cunoscut pe scară largă pentru casele sale viu colorate, care acoperă frumoasele canale. Se spune că pescarii locali foloseau culori vii pentru a-și vopsi casele pentru a-și delimita teritoriul și a-i face mai vizibili de pe mare. În centrul insulei se află Biserica San Martino, în piața Baldassare Galuppi. Aceasta este singura biserică de aici.
2.Juzcar, Spain
Cu casele sale de un albastru aprins, înconjurate de dealuri pitorești, Juzcar Pueblo Blanco din Andaluzia a devenit satul Strumfilor – o priveliște pentru a uimi ochiul și a înveseli pe toată lumea. Povestea a început în vara anului 2011, când Sony Pictures a decis să picteze unul dintre satele albe tradiționale din Spania în albastru aprins ca parte a unei campanii de marketing pentru filmul 3D Smurfs. Atât oaspeților, cât și rezidenților locali le-a plăcut atât de mult, încât s-a decis să păstreze această culoare ca culoare principală pentru clădiri.
3.Reykjavik, Islanda
Cea mai mică și cea mai nordică capitală a Europei poate părea rece, izolată și înconjurată de peisaje sterpe, dar nu există nimic asemănător cu islandezii și spiritele lor vii. Acest lucru poate fi văzut pentru prin peisajul urban plin de culoare din Reykjavik, presărat cu case multicolore înalte, îmbrăcate în fier ondulat, care seamănă atât de mult cu Lego. Cu siguranță, Islanda este una dintre cele mai fotogene destinații din Europa!
4.Cinque Terre, Italia
O colecție uimitoare de 5 sate în cascadă de pe cele mai stâncoase stânci din Riviera italiană, Cinque Terre este atrăgătoare și plină de suflet. Casele colorate în culorile curcubeului cu terase din Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola și Riomaggiore strălucesc ca niște bijuterii pe una dintre cele mai pitorești întinderi de coastă din lume. Acesta este unul dintre cele mai romantice locuri din lume și unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Italia.
5.Canalul Nyhavn, Copenhaga, Danemarca
Pitorescul Canal din Copenhaga – Nyhavn, cu o abundență de case curcubee, este unul dintre cele mai la modă și mai vibrante cartiere din oraș. Construite în secolele al XVII-lea și al XVIII-lea, aceste case vopsite în culori vii, care acoperă partea însorită a nordului Nyhavn, au fost inițial închiriate de săracii orașului. Iar conacele impunătoare de pe partea umbrită a canalului erau destinate găzduirii elitei înstărite.
6.Notting Hill, London, Anglia
Anglia poate fi greu numită unul dintre cele mai colorate locuri din Europa, dar există excepții și aici. Zona este renumită din cauza filmului cu același nume ”Notting Hill”, în rolurile principale: Julia Roberts și Hugh Grant. Majoritatea locuitorilor locali sunt oameni creativi: designeri, scriitori, artiști. Aici se află multe magazine de antichități cu obiecte foarte valoroase și magazine mici. Să te rătăcești pe străzile pastelate din Notting Hill din Londra înseamnă o sărbătoare adevărată pentru ochi. De-a lungul drumului Portobello, există rânduri de case frumoase pictate în culori vibrante de roșu, albastru și lavandă.
7.Colmar, Franța
Situat aproape de granița cu Germania, fermecătorul oraș alsacian Colmar, cu frumoasele sale străzi pietruite și canalele pitorești traversate de poduri, este un loc care îți vor aminti de basmele pentru copii. Centrul vechi al orașului Colmar este cel mai fermecător dintre toate comorile orașului. Se mândrește cu cea mai distinctivă colecție de case medievale cu aplicații de lemn, pictate în pasteluri de cretă și decorate cu ghivece mici cu flori proaspete. Acesta nu este doar unul dintre cele mai colorate locuri din Europa, ci și unul dintre cele mai romantice, confortabile și populare. Dacă se întâmplă să fii aici, asigură-te că încerci vinul local la micile vinării private.