Top 10 cele mai NEOBIȘNUITE hoteluri din lume! Cel din Maroc m-a cucerit!

Pornind într-o călătorie, noi așteptăm confort, distracții și emoții de neuitat! Acestea nu sunt chiar atât de greu de obținut. Pe planeta noastră există locuri asemănătoare unui joc de calculator sau unui film fantastic…

Înafară de asta, există hoteluri care pot fi numite adevărate atracții turistice. Din acest articol vei afla, ce anume te poate interesa în ele și unde acestea se află.

10.Hotelul-vagon The Old Railway Station (Chichester, Marea Britanie)

Dacă îți place Anglia veche și ești nostalgic după acele timpuri, atunci hotelul-vagon te va „transporta” în trecut… Un fapt interesant, vizitatorii întotdeauna pot citi un ziar proaspăt, pentru că angajații au grijă de asta, însă sunt interzise animalele de companie.

Stația feroviară se află în orășelul Petworth. Pentru amatorii de antichități, acest loc este o adevărată insulă a comorilor, căci aici poți găsi multe magazine care vând lucruri vechi. Hotelul-tren scufundă vizitatorii într-o atmosferă a Angliei din secolul al XIX-lea.

9.Hotelul subacvatic Jules’ Undersea Lodge (Key Largo, SUA)

Pentru a ajunge în interiorul hotelului, vizitatorii trebuie să se scufunde la adâncimea oceanului. Concomitent, în Jules’ Undersea Lodge se pot afla 6 oameni, fiecare vizitator poate ieși în salonul comun, urmărind după sticlă lumea subacvatică…

În plus, poate vizita restaurantul și gusta din deliciile mării. Adrenalina și emoțiile de neuitat sunt garantate! Fiecare se poate simiți ca căpitanul Nemo, călătorind cu un submarin.

8.Hotelul La Balade des Gnomes (Belgia)

Hotelul, rupt din poveste, se află în orășelul Durbuy. Acesta nu are stele, dar nimănui nu-i pasă de ele. După fotografiile văzute, aproape fiecare om care iubește poveștile visează să ajungă în acest loc miraculos.

10 camere decorate astfel încât îți pare că ai ajuns pe paginile unei cărți de povești. Vizitatorii pot alege între opțiunile: „Coliba din pădure”, „Peștera Trollilor”, „Calul Troian”. Odăile sunt dotate cu tot ce este necesar: paturi moi, camere de baie, bar și altele.

7.Hotelul – vulcan Magic Mountain Hotel (Chile)

Hotelul va fi apreciat de iubitorii odihnei în sânul naturii. Magic Mountain Hotel este un loc deosebit, ecologic, pentru crearea căruia au fost utilizate materiale naturale luate din rezervație – piatră neagră și lemn.

Fiecare vizitator se poate bucura de aerul montan, priveliștea peisajului, care provoacă cele mai plăcute emoții. Tot aici poți afla istoria monumentelor din preajmă. În 2007, hotelul ecologic a fost inclus în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

6.Hotelul – far „Casa veche a căpitanului” (insula Vir, Croația)

Necătând la faptul că această insulă este destul de mică, aceasta se poate mândri cu multe atracții turistice. Vizitatorii se pot opri la un mic hotel – far.

Acest far a fost construit în anul 1881 și se află la 7 km distanță de centrul orășelului Vir. Hotelul este înconjurat de o pădure misterioasă de pini, în apropiere există o plajă cu un dig pentru o navă mic. Vizitatorii pot alege una din cele 4 camere, dotate cu toate comoditățile moderne.

5.Hotelul-cetate Kasbah Du Toukbal (Maroc)

Castelul-cetate s-a transformat într-un hotel cu 14 camere. Situat la poalele muntelui Tupkala (cel mai înalt din Maroc), acesta este cel mai bun loc pentru a admira priveliștea de la înălțime.

Vizitatorii trebuie să-și lase automobilele în cel mai apropiat sat, fapt ce le permite să savureze lipsa de civilizație, și să urce spre hotel timp de 15-20 de minute pe jos.

Hotelul se află la 1800 de metri deasupra mării. Vederea inspiră pace și relaxare. Cei care preferă un pahar de vin la cină, trebuie să-l aducă cu ei, pentru că aici nu se servește alcool.

4.La Claustra – fost buncăr militar (Saint- Gotthard, Elveția)

Hotelul subteran, situat printre stâncile Alpilor elvețieni, este un loc unic în Saint-Gotthard. Această construcție avea rol de buncăr militar.

După reconstrucție, acesta a devenit un loc exclusiv pentru cei, care preferă arhitectura stilată și translucidă. Hotelul este decorat în stil minimalist, iar vizitatorul poate alege din 17 camere. Condițiile de ședere în acest hotel sunt la cel mai înalt nivel. Fiecare care a fost aici nu va uita niciodată această experiență.

3.Hotelul Malmaison Oxford Castle (Oxford, Marea Britanie)

Hotelul – închisoare, situat într-un castel din Oxford, atrage iubitorii de istorii groaznice. Înainte aici era o închisoare, unde oamenii erau pedepsiți cu moartea.

Din anul 1996, instituția și-a încheiat activitatea. Acum, oamenii vin aici din propria voință: să doarmă, să încerce o mâncare delicioasă, să viziteze castelul pe care l-a construit William (Cuceritorul Angliei).

2.Hotelul-peșteră Gamirasu (Cappadocia, Turcia)

Aflarea într-un hotel, camerele căruia au fost săpate în stânci, devine ceva de neuitat pentru oricine. O noapte în Gamirasu îi va permite vizitatorului să se simtă special, de exemplu ca un rege bizantin.

Aici există toate condițiile moderne, însă pentru puțin timp poți să renunți la telefon și să savurezi liniștea și atmosfera ireală a acestui loc. Hotelul este divizat în 7 încăperi aparte, unde vizitatorul poate alege din 30 de camere. Două dintre ele sunt de lux, unul în stil roman, iar altul în stil bizantin.

1.Mini-hotelul Boeing 727 (Costa Rica)

Cândva, acest avion și-a efectuat ultima sa cursă, însă istoria lui nu a luat sfârșit. Hotelul-avion „Costa Verde” este situat pe o stâncă, în mijlocul unei păduri tropicale, pe malul Oceanului Pacific. A intrat în lista celor mai neobișnuite hoteluri din întreaga lume și a atras imediat foarte mulți turiști.

În interiorul avionului se găsește un confort uimitor, iar vederea este una uluitoare – spre ocean. Împrejurimile pitorești și jungla sălbatică fac ca acest mini-hotel să fie o adevărată atracție turistică în Costa Rica.