TOP 10 cele mai liniștite și mai puțin aglomerate locuri din lume: un adevărat refugiu pentru suflet

Fiecare persoană se gândește periodic cum să plece din agitația vieții sale în dorința de a se recupera la nivel energetic. Vă oferim cele mai liniștite 10 locuri de pe planetă unde vă puteți relaxa și distra. Dacă te-ai săturat de orașul mare sau de muncă, vizitează următoarele locuri care te vor umple de energie.

1. Bali, Indonezia

Bali este o insulă care face parte din Indonezia, este cunoscută pentru numărul mare de activități și locuri interesante. Aici puteți vedea întâlnirea oceanelor Pacific și Indian, să vizitați plantații de orez, să priviți vulcanii. Templele locale sunt deosebit de atractive. Atrag cu adevărat atenția și îți taie răsuflarea.

Aici te poți face surfing, deoarece există până la trei stațiuni pentru aceasta, care sunt foarte populare. Daca vrei ceva mai multă liniște, există mai multe stațiuni pentru o vacanță mai liniștită, unde nu este atât de aglomerat. Nu există plaje în Bali în sensul în care doar stai întins pe un șezlong, dar poți vizita plajele mai puțin cunoscute alături de alți câțiva turiști sau localnici, unde întotdeauna sunt foarte puțini oameni. Aspectul lor și locul în care sunt ascunse este încântător.

Bine de știut: insula are doi vulcani activi (Agung și Gunung Batur), care au erupt ultima dată în 1963.

2. Insulele Galapagos, Ecuador

Insulele Galapagos sunt situate la mai mult de 900 de kilometri de granița de vest a Ecuadorului și sunt separate de civilizație în sensul direct al cuvântului. Dar totul pe insule este făcut pentru ca turistul să nu simtă această diferență, fiind atât de departe de continent. Cel mai înalt nivel de dezvoltare a infrastructurii este în orașul Puerto Ayora, care este situat pe Santa Cruz.

Dacă îți dorești o vacanță mai relaxantă, ar trebui să alegi alte insule din arhipelag, care îți vor accepta cu plăcere dorința de liniște și îți vor oferi ocazia să meditezi, să savurezi un cocktail pe îndelete pe plajă sau să explorezi obiectivele turistice. Aici puteți face cunoștință cu cele mai rare specii de animale și plante, deoarece până în 1355 nu a existat nicio persoană pe insule. Fauna și flora de aici sunt cu adevărat uimitoare, iar cu leii de mare, vă puteți relaxa în siguranță.

Bine de știut: datorită faptului că se află la joncțiunea a trei plăci litosferice deodată, insulele sunt în continuă mișcare – cele vechi sunt scufundate sub apă, dar în același timp apar și altele noi.

 

3. Kyoto, Japonia

Mulți spun că Kyoto este o reflectare a întregii Japonii. Totul se împletește aici: civilizație, istorie, natură și sufletul țării. Cele mai interesante pentru turiști vor fi mai multe zone ale orașului, unde puteți găsi cele mai multe atracții și locuri pur și simplu uimitoare. Sudul, nord-vestul Kyoto, precum și Arashiyama și Higashiyama vă vor permite să vă bucurați de numeroase parcuri, atât artificiale, cât și naturale, și să apreciați monumentele arhitecturale.

Orașul de jos va fi interesant dacă doriți să priviți viața orașului și a locuitorilor săi din cealaltă parte: există multe cluburi de noapte, facilități de divertisment și magazine. Dar perla este Central Kyoto – aici se află Palatul Imperial, o vizită la care pentru fiecare turist este un program obligatoriu în Kyoto. Există, de asemenea, multe clădiri religioase, grădini frumoase și sanctuare,

Bine de știut: în interiorul orașului există 400 de temple șintoiste și aproape 1600 de temple budiste.

4. Amalfi. Italia

Orașul este cunoscut pentru priveliștea sa, care atrage cu adevărat prin pitoresc și liniște. Orașul este situat în provincia Salerno, chiar pe coasta Mării Tireniene. Pe de o parte aveți o mare frumoasă, iar pe de altă parte, munții Lattari și între ei se află Coasta Amalfi. Te poți scufunda în frumoasele clădiri istorice, a căror arhitectură a păstrat amprenta Evului Mediu.

Poți rătăci ore întregi pe străzi pe jos. Aici este o atmosferă cu adevărat calmă, orașul pare să trăiască într-un ritm lejer, iar nici localnicii nu se grăbesc să plece nicăieri. Pentru a vedea cele mai memorabile peisaje, trebuie să mergi cu o barcă. Una dintre cele mai populare atracții este Grota de Smarald, unde natura este fascinantă. Dacă vă place să faceți cunoștință cu clădirile religioase, cu siguranță ar trebui să vizitați Catedrala Sfântul Andrei Cel Întâi.

Bine de știut: unul dintre cele mai vizitate locuri este Mănăstirea Paradisului – un cimitir pentru familii nobiliare situat într-o grădină în stil arab.

5. Lacul Tahoe, California, SUA

Lacul Tahoe este cel mai mare lac de munte proaspăt din Statele Unite. Peste 100 de kilometri de coastă au fost împărțiți în mai multe părți și, în funcție de preferințe, vă puteți relaxa fie într-o parte mai liniștită a acesteia, fie într-una mai aglomerată. Dacă doriți să vă relaxați și să vedeți mai puțină activitate și oameni, atunci cu siguranță ar trebui să rămâneți pe partea de est a lacului. Aici puteți pur și simplu să înotați în lac sau să vă bucurați de peisaj, urmând marginea coastei.

Există o așa-numită „Insula Vikingilor” unde există un conac de piatră în ruine datând din antichitate. Puteți face un picnic la conacul lui Erman, unde există mult spațiu pentru acest tip de recreere. Sau vizitați ferma Ponderosa, unde este echipat un parc de distracții pentru turiști. Iarna, aici funcționează o stațiune de schi, deoarece lacul este situat în apropiere de Sierra Nevada.

Bine de știut: Lacul are peste 2 milioane de ani și s-a format în timpul erei glaciare.

6. Insulele Feroe, Danemarca

Dacă chiar îți dorești o vacanță cu un număr minim de persoane și alți turiști în jur, Insulele Feroe sunt cu siguranță pentru tine. Puteți găsi case care pot fi închiriate, unde nu există alte clădiri pe o rază de câțiva kilometri. Aici sunt case frumoase, pictate în tot felul de culori și parcă ar fi venit în realitate dintr-un basm. Stânci frumoase și fascinantul Ocean Atlantic.

Dacă vrei totuși să vizitezi câteva obiective turistice, atunci aici în Tórshavn, capitala arhipelagului, există o mănăstire medievală. Dar mai atractiv, dacă doriți să înțelegeți cultura, va fi centrul Nordic House. Acolo, puteți deveni oricând participant la conferință, puteți asculta muzică populară de concert și puteți vizita o expoziție. Pe insula Esturoy se află o cascadă Fossa, iar pe Sandoy sunt dune de nisip.

Bine de știut: aici este singurul pod construit în Oceanul Atlantic – Straymin leagă toate insulele arhipelagului.

7. Chiang Mai, Thailanda

Chiang Mai este sinonim cu pace și liniște. Acesta este un oraș al templelor, care se află chiar în inima frumuseții incredibile a grădinilor. Fiecare turist va găsi o epocă istorică preferată pentru el, deoarece aproximativ 300 de temple au fost construite aici pe multe repere istorice. Wat Chiang Man este un loc important de vizitat, cu un Buddha de cristal și jad. Fiecare templu de aici este unic în felul său, aici poți medita, bucura de priveliște, mai ales dacă vizitezi Wat Phrahat Doi Suthep.

Orașul are multe parcuri care sunt monitorizate constant. Te poți scufunda în cumpărături chiar noaptea, deoarece aici este o activitate destul de populară printre turiști. Chiang Mai este cea mai mare piață din nordul Thailandei. Puteți închiria o bicicletă, există și piste de biciclete, ceea ce este foarte atipic pentru Thailanda.

Bine de știut: turiștii străini nu plătesc pentru intrarea în temple, singura excepție este Wat Phra Singh.

8. Sintra, Portugalia

Sintra poate fi numită pe bună dreptate un oraș al castelelor care stau pe stânci sau, împreună cu conace și vile, sunt literalmente îngropate în verdeața grădinilor și a parcurilor. Fiecare monument de arhitectură situat în Sintra poartă o anumită poveste care a devenit o legendă. Evul Mediu aici se simte complet diferit.

Uneori s-ar putea să nu observi cum conștiința se cufundă involuntar în acest timp din cauza străzilor mici și a vederii generale asupra orașului. Savoarea deosebită a acestui loc se regăsește în San Pedro, zonă în care se țin constant târguri. Există multe piețe și oportunitatea de a face cunoștință cu obiceiurile locale. Nu te vei putea desprinde de varietatea stilurilor arhitecturale care se amestecă într-o singură paletă luminoasă a Sintrei. Asta pentru că fiecare epocă și-a lăsat amprenta pe aceste meleaguri. În parcurile care umplu orașul

Bine de știut: o faimoasă descoperire arheologică a fost găsită în Sintra – un „guler de aur”, creat în jurul secolului al XVIII-lea î.Hr.

9. Maui, Hawaii, SUA

Cea mai mare atenție a turiștilor din Maui este acordată plajelor, a căror lungime este de peste 60 de kilometri. Pentru turiști sunt toate condițiile pentru sporturi nautice și alte activități. Pe lângă grădinile botanice și zonele de parc, vizitatorii se pot scufunda în junglă. Se pot plimba pe poteci și pot vizita versanții munților, admira rezervațiile și fauna locală.

În orașul Lahaina există un parc banyan creat de dragul unui singur copac. Înălțimea sa este de peste 18 metri, este unul dintre cei mai mari arbori de bani din lume. Există multe monumente istorice arhitecturale în centrul orașului. În Kahului puteți merge la cumpărături, puteți vizita piețele locale. Dar adevărata pace te așteaptă în orașul Hana, accesibil doar cu barca sau pe autostradă.

Bine de știut: Insula Niihau din arhipelagul Hawaii este închisă vizitatorilor, deoarece este o insulă privată. Aproximativ 230 de oameni locuiesc pe ea și poți ajunge acolo doar pe bază de invitație.

10. Lacurile Plitvice, Croația

Acestea sunt 16 lacuri legate prin multe cascade și strâmtori, a căror suprafață este puțin mai mare de 300 km pătrați. Cascada Lacurilor Plitvice este numită pe bună dreptate unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa. Grupul superior de lacuri este situat printre păduri pitorești și dese, unde puteți întâlni diverse animale: căprioare, urși, râși, lupi, pisici sălbatice. Toate acestea aduc turiștii cât mai aproape de natură, ceea ce este cu adevărat incredibil aici.

Grupul inferior de lacuri este vizibil mai mic, iar amplasarea sa pe o stâncă de calcar conferă apei o culoare diferită. Datorită bacteriilor și algelor și locației favorabile, apa arată ca din paradis – cu nuanțe de smarald și albastru. Pe lângă cascade, puteți vizita și peșteri, sunt 36 dintre ele și fiecare diferă ca aspect de celelalte. Pentru recreere, puteți folosi traseele de drumeții, sau puteți face o plimbare cu feribotul.

Bine de știut: Muntele Mala Kapela, cu o înălțime de 1280 de metri este cel mai înalt punct al parcului.

Fiecare dintre locurile prezentate de noi este o modalitate de recreere cuprinzătoare, în care nu numai că te poți relaxa, ci și să obții impresii noi. Există multe locuri unice în lume pentru a-ți relaxa trupul și sufletul, datorită cărora poți găsi suficiente impresii pentru a te întoarce înapoi în agitația vieții obișnuite cu mai multă energie.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să-l distribui și prietenilor !