TOP 10 cele mai ciudate obiceiuri ale germanilor care șochează: nu vor fi înțelese niciodată de poporul nostru

O prietenă de-a mea a visat de mulți ani să se căsătorească cu un german. A stat pe diverse site-uri de date, a învățat și limba, dar totul fără rezultat. Mai recent, o rudă a prietenei care este de mult căsătorită cu un german, a invitat-o să stea cu ea în Dresden. Prietena visase deja că își va găsi un soț acolo. Dar când s-a întors de acolo două săptămâni mai târziu, a spus că nu intenționează să tolereze obiceiurile atât de ciudate ale germanilor.

După ce s-a liniștit puțin, prietena a spus că nici nu și-a putut imagina cât de mult diferă modul de viață al germanilor de al nostru. În timpul în care era în vizită la acea rudă, prietena și-a dat seama că nu mai vrea să se căsătorească cu un bărbat din Germania. M-am întrebat ce obiceiuri ciudate ale germanilor au speriat-o atât de repede pe prietena mea. Nici nu m-am putut gândi la așa ceva!

Ce obiceiuri ciudate ale germanilor șochează poporul nostru

Se pare că multe obiceiuri ale germanilor ne șochează. Prin urmare, după ce s-au mutat în Germania, oamenii noștri au nevoie de foarte mult timp pentru a se obișnui. Dar pentru nemții înșiși, acesta este deja un stil de viață pe care îl urmăresc de mulți ani.

1. Indicatoarele rutiere

Germanii sunt foarte responsabili. De aceea în Germania există semne rutiere la fiecare pas. Semnele rutiere se găsesc literalmente la fiecare câțiva metri de drum. Iar dacă la noi un drum care se termină în fundătură este rar marcat cu un semn, nemții vor avea cu siguranță un marcaj rutier „no way through”. Dacă semnul lipsește dintr-o parte a drumului, aceasta poate duce la un accident.

2. Valoarea timpului

Pentru oamenii noștri, întârzierea cu 10-15 minute nu este considerată gravă. Mai ales când vine vorba de femei. Germanii sunt foarte exacți în acest sens. Ei prețuiesc timpul lor și al altora, așa că preferă să nu întârzie.

În plus, în Germania nu se obișnuiește să convingi pe nimeni. Noi cerem oaspeților să guste ceva de mai multe ori. De asemenea, este destul de normal să oferi unei persoane ajutor de câteva ori până când acesta este de acord să-l accepte. Germanii nu fac asta. Dacă ai refuzat odată, atunci a doua șansă nu vei avea.

3. Regulile din magazin

Magazinele din Germania, în special în orașele mici, sunt deschise doar până la 18-19. Iar duminica, majoritatea nu deschid deloc. Această zi este rezervată pentru odihnă. Prin urmare, germanii fac stocuri de alimente în avans. Achizițiile urgente se pot face la benzinării, care sunt deschise non-stop și în weekend.

Dacă un german stă la casă într-un supermarket cu un cărucior mare de produse alimentare, iar următoarea persoană are doar 1-2 articole, cel mai adesea, cel din urmă va fi lăsat să treacă înainte. Acest lucru este opțional, dar asta fac majoritatea germanilor. La urma urmei, în timp ce primul își pune produsele pe bandă, al doilea va avea deja timp să plătească.

4. Atitudinea față de animale

În Germania, frații noștri mai mici sunt protejați de constituție, așa că animalele nu sunt jignite aici. Circul cu animale din această țară nu funcționează, iar cosmeticele nu sunt testate pe ele. Animalele de companie sunt conduse oriunde în lesă, iar în încăperi și localuri, vizitatorilor cu animale li se oferă un castron pentru ei și chiar un meniu special.

Germanii, ca mulți alți rezidenți ai țărilor dezvoltate, plătesc impozit pe animalele lor de companie. Există parcuri și zone speciale pentru plimbări cu animale. Însă proprietarii de animale de companie fac curățenie după animalele lor chiar și acolo, pentru că îi respectă pe ceilalți și le pasă de curățenie. În același timp, animalele în cea mai mare parte se disting prin calm și bună educație.

5. Lucrul este separat de odihnă

Unul dintre cele mai ciudate obiceiuri ale germanilor este separarea timpului pentru muncă și pentru odihnă. În timp ce lucrează la birou, angajații fac rar schimb de informații personale. Nu este obișnuit ca ei să meargă cu prietenii după serviciu la cafea sau bere. Mai mult, după plecarea de la serviciu, s-ar putea ca doi nemți să nu spună nici măcar salut dacă se întâlnesc seara în oraș. Așa fac ei.

6. Atitudinea față de ambuteiaje

Locuitorii marilor orașe din țara noastră stau câteva ore în ambuteiaje în fiecare zi. În același timp, sunt nervoși, agitați și indignați tot timpul călătoriei. Pentru nemți lucrurile stau altfel. În ciuda faptului că își prețuiesc foarte mult timpul, tratează ambuteiajele ca pe un dar.

În Germania, o persoană poate citi cu ușurință o carte sau poate curăța portbagajul în timp ce mașinile nu se mișcă. Poți să ieși din mașină, să iei puțin aer sau să alergi în magazin. În cel mai scurt timp posibil, mașinile vor începe să se deplaseze în aceeași ordine în care au stat în trafic. Nimeni nu va depăși pe nimeni, acest lucru nu este acceptat printre germani.

7. Atitudinea față de aspectul exterior

Dacă întâlnești în mijlocul unui oraș din Germania o femeie cu o fustă scurtă și călcând cu mândrie în tocuri, atunci în 99,9% din cazuri această doamnă este o turistă. Ideea este că germanii sunt foarte democratici în ceea ce privește aspectul altor oameni și al lor.

Principalul criteriu după care nemții aleg hainele și pantofii este comoditatea. Și acest lucru se aplică atât bărbaților, cât și femeilor. Prin urmare, femeile germane sunt extrem de rar văzute într-o rochie sau fustă, deoarece nu sunt pregătite să sacrifice confortul de dragul frumuseții.

Este aproape imposibil să vezi o femeie germană machiată în timpul zilei. Femeile din Germania aleg fie un machiaj minimalist, fie îl refuză complet. Apropo, în timpul zilei, femeile germane practic nu folosesc parfum. Acest lucru este valabil mai ales pentru vizitarea sălilor de sport, piscinelor și masajului. Ele țin cont de faptul că va fi dificil pentru alții să fie lângă ele. Din aceste reguli, desigur, unii dintre compatrioții noștri ar trebui să învețe.

În mod remarcabil, este, de asemenea, obișnuit ca copiii din Germania să poarte haine confortabile, care nu se pătează. Nimeni nu trimite un copil în grădină în rochii albe din dantelă și cămăși de culoare deschisă. Copilul ar trebui să se simtă confortabil. Astfel, mamele germane își îmbracă copiii în lucruri făcute din materiale naturale. În plus, copiii au voie să alerge, să sară, să se joace cu nisip, pământ și chiar să cadă într-o băltoacă. Pentru a face acest lucru, cei mici au haine speciale.

8. Ospitalitatea pusă la îndoială

Dacă ar fi să punem toate obiceiurile ciudate ale germanilor într-un clasament, atunci acesta va ocupa primul loc. Pentru o persoană de la noi, a primi oaspeți înseamnă a așeza o masă magnifică cu multe feluri de mâncare. În Germania lucrurile stau cu totul altfel. Dacă un german te-a invitat în vizită, este mai bine să mănânci acasă. Cel mai probabil, nuci sau chipsuri cu suc sau altă băutură te vor aștepta pe masă.

Ruda prietenei mele mi-a spus cum a aranjat prima cină pentru prietenii germani ai soțului ei. După ce a pregătit o masă plină cu mâncare, ea i-a întâmpinat pe oaspeți cu brațele deschise. Oaspeții au fost încântați, pentru că nu fac astfel de sărbători furtunoase în fiecare zi. Imediat ce oaspeții erau pe punctul de a pleca, gazda a strâns mici cadouri pentru ei de la masă, așa cum este obiceiul la noi. Dar soțul a luat-o deoparte și a îndemnat-o să nu-și irosească banii distribuind mâncare gratuit.

Apropo, dacă o femeie germană a venit în vizită cu o plăcintă sau o prăjitură, la sfârșitul serii se obișnuiește să se dea acea parte din deliciu care nu a fost mâncată. Un asemenea gest este în ordinea lucrurilor în rândul germanilor.

9. Lupta cu gesturile obscene

În Germania, a vedea un cuvânt obscen pe un gard este doar la nivelul imaginației. Aici poți desena graffiti pe pereții garajelor, cutii de transformatoare și alte structuri neutre. Dar, în același timp, desenul ar trebui să fie asociat cu utilitățile sau să fie legat de protecția mediului.

Apropo, pentru gesturi obscene aici poți primi o amendă în valoare destul de usturătoare. Prin urmare, nemții preferă să se comporte educat, economisindu-și banii.

10. Sandviș la cină

Pentru nemți, cina constă rar în mai multe feluri de mâncare calde, precum a noastră. Cel mai adesea ei iau masa cu sandvișuri, pe care fiecare membru al familiei le poate face singur. Acest lucru ajută la economisirea timpului pentru odihnă, astfel încât seara nimeni să nu stea la aragaz.

După cum puteți vedea, unele dintre obiceiurile ciudate ale germanilor poporul nostru nu le va putea înțelege niciodată. În același timp, nemții sunt obișnuiți să trăiască așa. Deși modul de viață al poporului nostru îi surprinde nu mai puțin. Cu toate acestea, avem multe lucruri de învățat de la germani .