Roze, negre sau secrete: Cele mai neobișnuite plaje din lume, în existența cărora ai putea să nu crezi

Plaje verzi, roz, negre sau albastre? Ți-ai imaginat că poate exista așa ceva în realitate? Privește și convinge-te:

1. Plaje cu nisip alb

Probabil, despre ele ai auzit. Maldive, Fiji și câteva maluri australiene sunt parcă rupte din poveste. Dar știi cum s-au format? Potrivit cercetărilor, o mare parte din acest nisip este constituit din alge, corali sau oase de pește. Iar uneori și din pietricele de cuarț.

2. Plaje cu nisip roz

Există foarte puține astfel de plaje, de aceea nu este uimitor dacă le vezi pentru prima dată. Plaja este constituită din diferite tipuri de scoici, cu organisme minuscule roșiatice care trăiesc pe acestea și pe recifurile de corali.

3. Plaje din scoici

Multă lume iubește să caute scoici pe plajă. Imaginează-ți că ar trebui să „cauți” scoci pe  o astfel de plajă. Schell Beach ( Australia), Jeffreys Bay ( Africa de Sud) și insula Sanibel ( Florida) sunt locurile în care malul este acoperit în totalitate de scoici.

4. Plaje cu nisip roșu

Rocile vulcanice și minele mari de fier se unesc cu oceanul. În lume există 3 plaje cu nisip roșu: Kokkini ( Grecia), Kayhaululu ( Hawaii) și Rabida ( Insulele Galapagos).

5. Plaje cu nisip portocaliu

Sunt greu de găsit, dar există.  Datorită conținutului ridicat de fier în rocile vulcanice, se formează nisipul oranj. În Golful Rampla de pe insula Malta, poți găsi o astfel de plajă neobișnuită.

6. Plaje din sticlă

Fii de acord, e spectaculos! Este unica astfel de plajă în lume. În Fort Bragg (Carolina de Nord), până în anii 60 aici era o gunoiște. Ulterior, în cadrul unui proiect ecologic a fost curățită, fiind lăsate doar bucățile de sticlă.

7. Plaje cu nisip verde

Există doar 2 astfel de plaje: Papacoeia ( Hawaii) și Talofofo (Guam). Acestea capătă nuanța respectivă datorită cristalelor de olivină, care conțin magneziu și fier.

8. Plaje cu nisip albastru

Ei bine, nu e vorba despre un nisip albastru, ci despre licuricii de pe plajele din Maldive.

9. Plaje cu stânci geometrice

Plajele pot fi nu doar din nisip, dat și stâncoase. Giants Causeway ( Irlanda) este unul dintre cele mai speciale locuri din lume. Stâncile s-au format din lava solidificată.

10. Plaje cu nisip violet

Aceste nuanțe de violet au apărut pe o plajă din California datorită granulelor de mangan.

11. Plaje cu nisip negru

Deși seamănă a fi niște plaje din filmele de groază, acestea nu sunt decât pietricele din roci vulcanice.

12. Plaje în peșteră

Puterea apei și timpul îndelungat pot face minuni în natură. În acest fel, unele maluri au fost „spălate” în interior. The Secret Beach Cave ( Mexic) și Algarve Cave Beach ( Portugalia) sunt plajele ferite de lume, care te pot cuceri iremediabil.