Povestea celei mai inteligente persoane care a trăit vreodată pe Pământ, despre care probabil, nici nu ai auzit

În ciuda faptului că nici Albert Einstein, nici, desigur, Isaac Newton nu au trecut testul IQ, se crede că indicatorul lor a fost 190- 160. Cea mai inteligentă persoană care a trăit pe Pământ se numește William James Sideis. Este un poliglot și o mașină a matematicii. Dar, din păcate, puțini oameni au auzit de el.

În acest material vrem să facem lumină asupra poveștii de viață a lui William James Sideis.

Până la vârsta de 8 ani, vorbea 8 limbi

William s-a născut la New York în 1898. Tatăl său Boris a fost un psiholog remarcabil, a obținut 4 grade la Harvard. Mama era doctor în științe medicale. Având în vedere că părinții erau ei înșiși genii, William James Sideis era de așteptat să fie un om de știință genial. Dar inteligența sa s-a dovedit a fi prea departe de realitate.

Boris, tatăl lui William

Până la vârsta de 1,5 ani, a reușit să citească The New York Times. La vârsta de 8 ani, a învățat în mod independent latină, greacă, franceză, rusă, germană, ebraică, turcă și armeană. În plus față de 8 limbi, a inventat-o ​​pe a sa, pe care a numit-o Vendergood.

A devenit cel mai tânăr student la Harvard

Conștient de intelectul fiului său, tatăl lui William a încercat să-l înscrie la Harvard, dar acesta a fost refuzat, deoarece copilul atunci avea doar 9 ani. După 2 ani, a fost totuși acceptat, iar în 1909, William a devenit cea mai tânără persoană care a intrat în Harvard.

Până în 1910, cunoștințele sale de matematică ajunseseră la așa înălțimi, încât a început să le predea profesorilor săi, câștigând meritat, titlul de geniu. La vârsta de 16 ani, a primit diploma de licență în arte.

A ales să trăiască izolat

Faima poate fi împovărătoare, mai ales atunci când vine la o vârstă foarte fragedă. La scurt timp după absolvirea universității, William le-a spus reporterilor că ar vrea să trăiască „viața ideală” și că pentru el este, singurătatea. El a mai adăugat că nu se va căsători niciodată pentru că nu este atras de femei.

Pe lângă popularitatea, decizia sa a fost influențată de presiunea cu care s-a confruntat încă de la naștere. În acea perioadă, în Statele Unite se credea că, cu o educație corectă, orice copil poate fi transformat într-un minune. Psiholog înzestrat, tatăl lui William dorea să-l facă pe fiul său o vedetă. Pentru a face acest lucru, el a aplicat propriile sale metode psihologice, care implicau presiuni psihologice.

Lui William i-a plăcut să studieze de mic, dar pe măsură ce a crescut, totul s-a schimbat și l-a învinuit pe tatăl său pentru asta. Când Boris a murit în 1923, William a refuzat să participe la înmormântarea tatălui.

A fost condamnat la 18 luni de închisoare

William, așa cum se întâmplă adesea cu genii, a căutat să trăiască modest, așa că a lucrat în funcția de salariat obișnuit. În ciuda acestui fapt, oamenii au continuat să-l recunoască. Nu avea de ales decât să schimbe locul de muncă.

În 1924, când reporterii au descoperit că câștigă 23 de dolari pe săptămână, William a intrat din nou titluri de presă, dar de data aceasta presa susținând că nu mai este capabil să facă ceea ce făcea în copilărie. Acest lucru nu era adevărat, deoarece în timpul vieții sale, William a scris multe cărți cu adevărat valoroase sub diferite pseudonime.

El a avut opinii socialiste și s-a opus primului război mondial. În 1919, a fost arestat la un protest care a crescut în revolte în Boston. A fost condamnat la 18 luni de închisoare. Cu toate acestea, părinții au găsit o modalitate de a-l salva pe William din închisoare și l-au închis în sanatoriul lor timp de 2 ani.

Moarte prematură la 46 de ani
William și-a trăit singur viața. S-a retras din familie, a lucrat ca mașinist și muncitor pentru a-și atinge culmile. În 1944, în sărăcie și obscuritate, la vârsta de 46 de ani, William Sidis a murit de o hemoragie cerebrală (apropo, același lucru i s-a întâmplat tatălui său). Astfel s-a încheiat viața unui om care ar putea schimba lumea.

Ce părere ai despre povestea lui William Sideis?