Poți să-i întâlnești și să nu-i recunoști: 11 designeri de care ai auzit, dar nu știi cum arată

Mulți dintre noi fug după haine de brand și știu cât este de glamuros să porți haine Valentino sau Versace, puțini însă cunosc cine se ascunde în spatele acestor nume sonore și cum arată cei mai cotați creatori de modă.

Iată câteva nume care o să pară cunoscte urechilor, dar nu și ochilor.

Dolce&Gabbana – Domenico Dolce și Stefano Gabbana

În anul 1985, Domenico și Stefano au înființat casa italiană de modă Dolce&Gabbana. Viitorii parteneri s-au cunoscut la începutul anilor ’80, când Domenico a fost angajat la atelierul ce aparținea lui Stefano.

Fendi – Silvia Venturini Fendi

Silvia este nepoata fondatorului brandului Fendi. Anume ea, în 1997, a creat gentuța Baguette, care se purta sub braț ca o baghetă franțuzească. În prezent, Silvia este director de creație în compania Fendi.

Armani – Giorgio Armani

Modelierul Giorgio Armani este unul dintre cei mai bogați oameni ai Italiei. Acesta și-a lansat prima colecție în 1974, dar este o persoană închisă despre care nu prea scrie presa.

Tom Ford – Tom Ford

Tom Ford este un inovator în lumea modei. Viziunea sa fresh a fost apreciată de către colegi și public. În 1996, Consiliul modelierilor americani l-a numit designerul anului. Tom Ford nu este doar un couturier, dar și un regizor de cinema. El și-a început activitatea cinematografică abia în 2008.

Patrizia Pepe – Patrizia Bambi

Patrizia împreună cu soțul său au înființat în 1993 casa de modă ce creează ținute elegante care pot fi purtate zi de zi. Creațiile Patriziei sunt adorate nu doar de italience, dar și de femeile din toată lumea.

Bulgari – Nicola Bulgari

Nicola și Paolo Bulgari sunt nepoții lui Sotirios Bulgari, fondatorul brandului Bulgari. Doar 52% din acțiunile companiei aparțin moștenitorilor săi. Nicola Bulgari trăiește la Roma, crește 6 copii și are o pasiune deosebită față de automobilele de colecție.

Carolina Herrera – Carolina Herrera

Designerul american, Carolina Herrera, s-a născut în Venezuela, iar în 1970  a fost recunoscută drept cea mai stilată femeie din lume. Herrera și-a fondat compania în 1980.

Gerry Weber – Gerhard Weber

Brandul Gerry Weber a luat naștere din mica companie Hatex KG care producea îmbrăcăminte pentru femei. Având studii în domeniul comerțului textil, Gerry a făcut ca în 13 ani de la fondare volumul vânzărilor companiei să ajungă la 72,7 mln de mărci germane. În 2001, la afacere s-au alăturat și fii acestuia.

Versace – Donatella Versace

Casa de modă Versace a fost fondată în 1978 de către Gianni Versace. După moartea sa tragică, designerul principal a devenit sora lui, Donatella. Colecțiile acesteia sunt diferite de ale fratelui său și se fac remarcate prin mai multă feminitate, comoditate și lipsă de agresivitate sexuală.

Vera Wang – Vera Wang

Celebra creatoare de rochii de mireasă de la New York a fost patinatoare de performanță înainte să se apuce de haine. Ea concepe rochii nu doar pentru celebritățile care vor să se căsătorească, dar și pentru tinerele care practică patinajul artistic.

Creatoarea s-a născut la New York și nu are rădăcini chinezești.

Valentino – Valentino Garavani

De când a învățat să țină creionul în mână, Valentino desenează. Când și-a înțeles vocația, a mers la studii la Academia de Arte din Milano ca să devină designer. În 2007, creatorul și-a prezentat ultima colecție.

Sursa