O scenă sfâșietoare: calul s-a aplecat peste sicriu, luându-și adio de la stăpân

Wagner Figueira de Lima avea doar 34 ani, când a decedat într-un accident de lângă casa sa în Paraiba, Brazilia. În fotografia de mai jos el e cu calul său iubit, Sereno.

Fratele decedatului, Wando, a decis să permită calului să participe la ceremonia de înmormântare. Și acesta a înțeles totul de îndată.

„Sereno a început să înconjoare sicriul, mirosind-ul. Apoi el a răsuflat adânc. S-a creat senzația că era emoționat. Toți care se aflau acolo, s-au emoționat. Eu singur plângeam, când am văzut această scenă”.

Calul s-a aplecat deasupra sicriului și mult timp nu dorea să-și ridice capul. Oamenii au fost nevoiți să-l roage să-și ridice capul, pentru a continua ceremonia.

Tot drumul până la cimitir, Sereno necheza subțire, de parcă plângea. Și des lovea cu copita, nefiind în stare să-și controleze mișcările.

Văzând durerea lui Sereno, Wando a decis să-l ia acasă la el, alături de alți cai. N-a putut să-l lese să treacă prin această durere în singurătate.

Uneori afecțiunea animalelor este mult mai puternică decât cea umană. Paradoxal! Deși se spune că animalele nu au rațiune, se pare că au sentimente…