O jurnalistă a desconpirat secretul fotografiilor virale, realizate în Bali. Iată cum sunt mințiți instagramerii

Una dintre cele mai cunoscute atracții turistice ale insulei Bali este Templul Lempuyang, cunoscut și sub numele de „Poarta Cerului”.

Locul arată extrem de fotogenic, ceea ce e foarte important în epoca Instagram-ului. Dar s-a dovedit că, ceva e în neregulă cu fotografiile frumoase din apropierea templului…

Editorul revistei Fortuna, Polina Marinova, a decis să plece în Bali, fiind impresionată de fotografiile frumoase ale blogerilor de pe Instagram. Fotografiile din apropierea „Porții Cerului” sunt cu adevărat ieșite din comun. Acest templu antic se oglindește într-un lac curat ca lacrima.

Când a ajuns la acest templu, Polina nu a găsit niciun lac acolo. Fiindcă el nici nu există. Iar toate fotografiile se pare că au fost făcute, folosind o oglindă obișnuită atașată la telefon. Lângă templu poți întâlni persoana cu toate cele necesare, ca să-ți facă așa gen de fotografii. Trebuie să menționăm că, dezamăgirea jurnalistei nu avea limite.

„Dovada că instagramerii populari au ruinat totul. Speranțele și visele mele au fost spulberate când am aflat că „apa” de la „Poarta Cerului” , e doar o oglindă atașată de un iPhone”.

Fără oglindă, fotografia pe fundalul „porții” este, la fel, una reușită. Dar nu adună atât de multe like-uri.

Întrebarea, dacă aceasta e o șmecherie sau o escrocherie, rămâne deschisă. Este clar că, de dragul like-urilor, bloggerii sunt gata să facă totul, dar utilizarea instrumentelor improvizate pentru a crea fotografii frumoase, de asemenea, e un fel de artă.