Povestea uimitoare a unui bătrân de 98 de ani care încă mai conduce…

Am fost de Paște la țară și am aflat că vizavi de fratele meu locuiește un bătrân. Moșul are 98 de ani și în continuare conduce. Când am auzit despre asta, mi s-a făcut părul măciucă. Dar fratele m-a asigurat că e foarte vioi și ager pentru anii săi. Ce-i drept, trebuie să-și prelungească permisul în fiecare an. Dar s-a obișnuit. Și medicii s-au obișnuit. Să-i dea Dumnezeu sănătate împreună cu Măicuța Domnului și Isus și toți șmecherii de sus.

Acum 5 ani, nea Vasile și-a cumpărat mașină nouă. A fost cu nepotul la salon, apoi s-au dus să-i facă asigurare. Ăia de la asigurări aveau un program de reduceri direct proporțional cu vechimea ca șofer. Nu mă pricep, că nu sunt șofer. Probabil, voi știți mai bine. Fetița de la front desk l-a întrebat anul nașterii și de câți ani are permis.

– 1922, conduc de 73 de ani, a răspuns moșul.

Fata a băgat datele în calculator și în loc de ăia 1500-2000 de lei care ies de obicei, calculatorul a indicat 300. Fetița a rămas derutată. A început să bâjbâie ceva despre softul stricat, despre o greșeală, că e nouă acolo și trebuie să facă un sunet ca să se asigure etc. Și-a sunat fata superiorul, i-a explicat foarte vag situația și ăla a rugat-o să îi facă legătura cu nea Vasile. Fata a pus telefonul pe speaker și nepotul a asistat la următorul dialog:

– Bună ziua, mă numesc Xulescu Fotescu, sunt directorul de vânzări al companiei Y… și tot felul de amabilități. Fiți amabil, puteți să ne spuneți încă o dată în ce an v-ați născut?

– 1922, a răspuns nea Vasile.

– Și de cât timp aveți permisul?

– De 73 de ani.

– Deci nu pot să cred, nea Vasile. Și care a fost prima mașină condusă de dvs.?

– Vânătorul de tancuri, TACAM-60.

Se pare că și directorul avea telefonul pe speaker că tot departamentul a început să aplaude. Directorul a zăbovit un minut, după care a zis:

– Cristina, fă-i asigurarea din contul nostru! Să trăiți, nea Vasile!

Citește și: Cum arătau fetele în perioada comunistă: 15 imagini emoționante de pe vremurile tinereții noastre!