O familie de migranți a refuzat o casă cu 5 dormitoare și a acuzat autoritățile britanice că fac prea puțin!

Acum câțiva ani, Arnold Sube, un tânăr de 33 de ani din Camerun, și-a luat soția și cei 8 copii ai săi și s-a stabilit în Bedfordshire, Marea Britanie.

Arnold e student la o universitate locală (asistență medicală și psihiatrie) și universitatea i-a oferit un loc de trai pentru toată familia. Un loc de trai gratuit + 130 de mii de lire sterline ajutor social (din partea autorităților). Ceea ce ar înseamna aproximativ 11 mii de lire sterline lunar. Dar Arnold și familia nu sunt deloc mulțumiți de ajutorul oferit de englezi. Iată locuința unde trăiesc acum. Din spusele lor – e cel mai urât loc de pe Pământ.

Da, poate că fațada nu e la fel de atrăgătoare ca în Camerun, dar condițiile sunt decente. Cu toate acestea, Arnold s-a plâns că locuința are doar două televizoare, doar trei dormitoare, doar un living, doar o bucătărie, un hol, o baie și o terasă prea mică. Nu-i deloc pretențios pentru un oaspete, nu-i așa? Vai de capul englezului de rând căruia nu-i rămâne decât să viseze la astfel de privilegii.

Culmea e că autoritățile britanice fac tot posibilul pentru a le găsi o casă mai mare. Dar capul familiei și soția lui, Jean Louise, refuză cu vehemență toate soluțiile găsite de autorități. Din punctul lor de vedere, locuințele propuse sunt prea mici și le lezează demnitatea umană. Ultima oară, nici măcar nu au vrut să vadă casa oferită. Ei vor o casă cu cel puțin 6 dormitoare și o sufragerie în care să încapă toți.

Arnold și Jean se plâng că nevoile lor sunt ignorate și nu vor să meargă la compromis. Capul familiei acuză autoritățile de iresponsabilitate și lipsă de consecvență. Totuși, după ce au refuzat o altă locuință gratuită (cu parter și 2 nivele), invocând absența sufrageriei, despre care am discutat mai sus, autoritățile le-au înaintat un ultimatum.

Ori acceptă casa propusă, ori își vor căuta singuri locuință și vor plăti pentru ea. Întrucât consiliul municipal a considerat (pe bună dreptate) că familia a primit un loc de trai decent și refuză casa din motive neîntemeiate.

Dar amenințările nu au dat roade și familia își exprimă în continuare nemulțumirea, cu toate că nimeni din ei nu muncește, dar primesc anual peste 150 de mii de lire sterline, de la universitate și autorități și posibilitatea de a locui gratuit.

“Autoritățile ne fac viața mai grea. Eu sunt student. Soția mea este gospodină. Avem 8 copii. Avem nevoie de o casă mare, cu suficiente camere pentru toți. Ei doar caută scuze și nu vor să ne ajute”, declară Arnold.

De altfel, așa arată ultima casă pe care au refuzat-o doar pentru că sufrageria nu era suficient de spațioasă.

Asistenții sociali flutură disperat din mâini. Au făcut tot ce le-a stat în puteri. Dar familia în continuare este nemulțumită. Populația autohtonă e șocată de obrăznicia și lăcomia acestora. Banii cheltuiți pe ei ar putea fi folosiți pentru a ajuta niște bătrâni, persoane cu handicap, copii rămași fără părinți etc, care chiar au nevoie de ajutor și ar fi recunoscători pentru asta.

Tu ce părere ai despre politica englezilor față de migranți? Este o strategie umană, justificată sau o bătaie de joc față de propriul popor? Așteptăm răspunsul tău în comentarii.

Citește și: Asta da viață de câine: Un medic a construit un sătuc pentru câini în care aș vrea să trăiesc și eu!