O biserică din California va achita tratamentul a 5000 de familii nevoiașe

Biserica Adunării Creștine din Los Angeles intenționează să-i ajute pe oamenii săraci donând o sumă impresionantă.

Potrivit pastorului, Tom Hughes, biserica va stinge datoriile medicale ale locuitorilor nevoiași din Los Angeles, în sumă de 5,3 mln de dolari.

„Asta a devenit posibil datorită generozității Bisericii Adunării Creștine. Acest dar va fi făcut fără anumite condiții. Cu toții înțelegem că în timpurile noastre datoriile medicale sunt o povară mare” a menționat Hughes.

Pastorul a precizat că deja au fost identificate 15 familii care vizitează regulat biserica. Actul de binefacere însă va fi orientat spre 28 de sectoare ale orașului.

„Suntem la curent că în cadrul acestor 28 de sectoare există o datorie medicală nestinsă de 5,3 mln de dolari. Tot aici însă, oamenii câștigă de 2 ori mai puțin decât limita federală a sărăciei”  a declarat Tom Hughes.

În acest fel, oamenii aleși de biserică vor primi o scrisoare de înștiințare despre stingerea datoriei.

De asemenea, biserica și organizația RIP Medical Debt vor colabora cu instuțiile creditoare, pentru a recupera dauna de credit din cauza datoriei medicale a nevoiașilor.

„Atât timp cât oamenii se tratează, vor avea posibilitatea să se pună pe picioare și să nu-și piardă acoperișul de deasupra casei” a mai spus Tom Hughes, precizând că acest proiect caritabil va cuprinde mai mult de 5 mii de familii.

Apropo, este vorba despre un acord de plată a datoriilor și nu de oferirea întregii sume de 5,3 mln de dolari.

Achitarea se va face din donațiile bisericești, iar datoria medicală va fi răscumpărată cu o rată specială „Un penny pentru un dolar”. În acest fel , datoria va fi stinsă, iar suma reală achitată va fi de ordinul zecilor de mii și nu a milioanelor.