Sunt un popor exemplu: 10 practici ingenioase ale japonezilor, care nu vă vor lăsa indiferenți

Japonia este una dintre cele mai avansate țări din punct de vedere tehnic, cu un nivel foarte ridicat de educație etc. Stilul de viață și tradițiile locale își lasă amprenta, iar lucrurile de zi cu zi capătă un caracter nou. Aici puteți gusta produse neobișnuite, puteți admira atenția serviciului pentru clienți, nivelul ridicat de securitate și încredere reciprocă.

Noi v-am pregătit câteva exemple, care demonstrează că cultura japoneză este ceva deosebit.

În Tokyo +10 ℃. Încălzitoarele au fost instalate în apropierea locurilor de joacă și a zonelor de recreere în aer liber. În timp ce copiii se încălzesc în timp ce aleargă, părinții se încălzesc lângă instalațiile de gaz.

„Am venit la Tokyo. Pentru prima dată în viața mea am văzut și gustat pâine cu cărbune de bambus. Fotografia arată nu o pâine prăjită și arsă, ci pâine proaspătă și moale”

În timpul excursiilor, studenții își pot lăsa pur și simplu toate rucsacurile în sala de așteptare din gară. Ei nu își fac griji cu privire la siguranța lucrurilor.

Când se pregătesc de sosirea trenului, pasagerii stau de-a lungul liniilor care marchează poziția ușilor fiecărui vagon, iar ușile vagonului ajung exact la aceste linii. Nimeni nu împinge, nimeni nu urcă înainte.

Toată lumea a auzit despre mașinile de automate de vândut produse, dar în Japonia ele vând chiar și varză.

O bicicletă pentru mama sau tată și 2 copii. Părinții care nu au mașini se mișcă așa. Copilul mai mare este pe scaunul din spate, cel mai mic este lângă volan, la vedere.

Pentru a facilita transportul mărfurilor mari, cumpărătorului i se oferă un mâner special pentru suport.

Liniile verzi reprezintă „zona școlii” – drumul pe care îl iau copiii către școală.

Puteți fi siguri că vă aflați în Japonia, taxiul are învelitori din dantelă albă pe fiecare scaun.

Personalul aeroportului ce escortează avioanele, fac semn cu mâna pasagerilor ce pleacă. Practică normală în Japonia.