Nu e o simplă femeie: 3 motive pentru care fanii o adoră pe Angelina Jolie

Angelina Jolie este una dintre cele mai frumoase, talentate și neobișnuite femei de la Hollywood. Pe lângă filmele sale, ea știe să se facă remarcată și cu alte lucruri. Iată pentru ce fanii o adoră.

1. Promovează feminismul

„Egalitatea nu constă în ideea de a fi la fel, ci în libertatea de a face propria alegere și de a trăi pe deplin viața nu din contul bărbatului, dar alături de el” – a declarat Jolie, care și-a demonstrat în mod activ poziția, încă înainte ca feminismul să fie la modă în Hollywood.

Jolie întotdeauna a fost o cioară albă, chiar și în showbiz, astăzi însă a devenit clar că ceea a declarat sau a făcut de fiecare dată ea, nu a fost dorința de a apărea pe tabloide, ci tendința de trăi o viață deplină și de a fi ea însăși. Angelina nu și-a ascuns bisexualitatea. Încă înainte de baby boom-ul din industria cinematografică, ea a adoptat un băiețel din Cambodgia. Jolie a divorțat de al doilea soț, Billy Bob Thornton, și a devenit oficial mamă singură.

Ea nu s-a temut să se concentreze pe munca umanitară, deși a fost deseori acuzată că își face PR. A decis să încerce scaunul de regizor, fiind criticată că se bagă în treburi străine. Însă dacă e să privim per general ultimele câteva zeci de ani ale actriței devine clar că ea a încercat să transmită o singură idee: opinia publică nu merită ca cineva să renunțe la scopurile și ideile sale.

2. Face multe, foarte multe acte de caritate

Din 2001, Angelina Jolie este ambasadorul Bunăvoinței din partea Națiunilor Unite. În 2012, Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați i-a acordat actriței titlul de trimis special.

Suntem obișnuiți s-o vedem pe Jolie fotografiată cu copii din țările slab dezvoltate. În acest fel, actrița nu doar atrage atenția publicului și a liderilor politici asupra problemelor, dar și investește sume colosale în rezolvarea lor.

În 2003, Angelina Jolie și Brad Pitt au înființat un fond de caritate prin care donează regulat milioane de dolari pentru lagărele de refugiați, pentru înființarea centrelor medicale, spitalelor, școlilor, pentru protecția mediului, pentru orfani, săraci, bolnavi, pentru drepturile femeilor și pentru crearea remediilor anti-cancer.

3. Are grijă de sănătate ( nu doar a ei)

Oncologia este un subiect destul de personal pentru Angelina: mama ei a reușit să învingă lupta cu cancerul la sân, dar a pierdut-o pe cea cu cancerul ovarian. Mătușa și bunica actriței, la fel au murit de cancer. Jolie a decis să facă un test genetic pentru a ști dacă poartă și ea aceste gene periculoase. În rezultat, concluzia medicilor a fost că ea prezintă riscul de a se îmbolnăvi de cancer mamar în proporție de 87%, iar ovarian – 50%.  Actrița a decis să-și facă mastectomie – medicii i-au eliminat ambii sâni, iar peste doi ani și-a extirpat și ovarele.

Mai mult ca atât, Jolie a scris un eseu în care a vorbit despre experiența sa în acest sens și despre ceea ce a motivat-o să meargă la acești pași. În acest fel, ea a îndemnat milioane de femei să folosească toate metodele pentru a preveni cancerul.