Nu ai mai văzut niciodată așa ceva! În Rusia a fost construit un conac, care este în mare parte ascuns sub pământ

O casă neobișnuită în stil futurist a fost construită în suburbia Moscovei – silueta sa fluidă și curgătoare se înscrie organic în relieful creat. Conacul este practic invizibil din partea satului, zidurile și acoperișul acestuia sunt un deal artificial acoperit de verdeață.

Clădirea a fost construită de biroul de arhitectură Niko | Arhitect. „Proiectul se bazează pe conexiunea dintre mediu înconjurător și mediul intern al omului. Formele bionice se încadrează organic și au un efect benefic asupra stării emoționale.”- așa își descriu autorii conceptul.
Autorii și-au numit proiectul „Casa în peisaj”. Totul a început cu faptul că într-unul dintre satele de lângă Moscova, pe un amplasament complet obișnuit, fără înălțimi și chiar mai multe locuri acvatice, arhitecții au trebuit să creeze nu doar un obiect rezidențial, ci un mediu care să sublinieze unitatea conceptului arhitectural și a mediului natural.
Pentru ca întreaga compoziție să pară organică, a fost necesar să vină cu un peisaj și să încadreze casa în el cât mai armonios posibil. Rezultatul este un ansamblu futurist cu o arhitectonică aparent imprevizibilă.
Conacul este practic invizibil din partea satului. Relieful artificial este creat în așa fel încât să acopere volumul principal al clădirii, astfel încât dă impresia unui deal mare acoperit de verdeață. În plus, acoperișul a fost înverzit și s-a creat o grădină pe el.
Structura clădirii este realizată din beton, un material care a contribuit la crearea unei senzații sculpturale. Toate comunicațiile, inclusiv firele electrice, erau ascunse, dacă nu subterane, apoi în structura clădirii în sine, al cărei cadru este realizat din beton și acoperit cu tencuială de silicon.
Pentru a face granița dintre spațiul extern și interior și mai puțin convențional, în casă sunt instalate ferestre panoramice curbate fără ramă. În plus față de ele, au fost proiectate luminatoare pe acoperiș, care aduc un joc subtil de nuanțe de lumină și umbră în interior. Acestea sunt furnizate cu ventilație, care asigură fluxul de aer proaspăt în incintă și, de asemenea, împiedică aburirea sticlei.

Suprafața casei este de 300 mp. Are o cameră de zi, sufragerie, zonă de relaxare, trei dormitoare și un birou. Proiectul este conceput în așa fel, încât lumina naturală să fie în casă cea mai mare parte a zilei. Dimineața – prin „luminatoarele” din dealul artificial, seara – prin ferestrele panoramice.

Forma casei este în formă de U. Cele două aripi ale sale formează o curte închisă de ochii curioși, spre care privesc ferestrele din toate camerele. Astfel, proprietarii beneficiază de confidențialitate completă. În curte, în fața punții de tec, există un iaz artificial și o piscină cu preaplin. Pe întreg teritoriul există poteci de mers și iluminat peisagistic.

Casa arată organic nu numai din exterior, ci și din interior, ca și cum ar repeta curbele naturale ale dealului. Această netezime a liniilor a fost realizată folosind beton obișnuit. Forma cercului ca simbol al echilibrului este utilizată în tot interiorul. Unul dintre primele exemple este panoul moale din zona șemineului.
La parter se află un living, o bucătărie-sufragerie și o zonă lounge – singura cameră cu ferestre cu vedere la casele învecinate, la al doilea – dormitoare și un birou. Pentru a asigura întunericul complet, dormitoarele sunt echipate cu sisteme de perdele automate glisante.