Noi când începem? Cum are loc lupta cu plasticul în lume: 6 exemple fenomenale, bune de preluat

Pământul suferă din cauza implicării omului – se distrug pădurile, se folosește mult plastic și prea multe produse chimice, care acționează negativ nu doar asupra organismului nostru, dar distrug și flora și fauna. Noi ne dărâmăm încet casa în care locuim. Multora nu le vine însă să creadă că totul este foarte grav. Din fericire, unii dintre noi conștientizează greșelile omenirii și încearcă cumva să le repare. Ar fi bine să le luăm exemplul!

1. În Cehia au apărut automate de detergenți. Aici oamenii pot umple recipientele goale de detergenți, fără să-și cumpere altele noi.

2. În Japonia, ambalajul KitKat din plastic a fost înlocuit cu unul din hârtie.

3. Adidas produce 11 milioane de pantofi sport din plastic reciclabil. Pentru o pereche de încălțăminte e nevoie de 11 sticle din plastic.

4. Într-un an, sunt aruncate 56 milioane de capsule utilizate de cafea. Startup Velosophy produce biciclete din capsulele de cafea Nespresso. Acestea pot fi returnate la magazin.

5. Un student a inventat un material ieftin și rezistent care poate înlocui plasticul. Acesta este făcut din amidon și apă și se descompune în 2 luni. Este o materie primă perfectă pentru farfurii, tacâmuri de unică folosință sau pungi.

6. În unele magazine belgiene îți poți tăia singur o bucată de săpun sau șampon  solid, în loc să cumperi produse similare în recipiente din plastic.

Dar tu cum crezi că am putea reduce canitatea de plastic utilizat? Ce idei îți vin în cap? Nu ezita să le scrii în comentarii.