Medicii nu pot să creadă. Iată cum a ajuns să fie viața celor mai populare surori siameze din lume

La ai lor 29 de ani, siamezele Abigail și Brittany Hensel duc o viață deplină, în pofida pronosticurilor medicale sumbre, a dificultăților fizice, a intervenției chirurgicale și a privirilor insistente ale celor din jur. Prin exemplul lor, gemenele ne arată și nouă că problemele noastre sunt niște fleacuri și că putem face orice, dacă dorim.

Așadar, cunoaște-le povestea!

Abby și Brittany s-au născut pe 7 martie 1990, în Minnesota. Nașterea lor a fost o adevărată surpriză atât pentru medici, cât și pentru părinți, întrucât ecografia a arătat o fetiță și nimic nu prevestea ceea ce s-a întâmplat.

În timpul nașterii, mama lor a înțeles că ceva nu este în regulă, întrucât fetițele nu i-au fost arătate imediat.

Viața gemenelor siameze era agățată de un fir de ață încă din primele zile, întrucât conform statisticilor, supraviețuiește doar un singur organism din 30 de milioane de acest fel. Organele interne, de regulă, încetează să mai funcționeze în primele 24 de ore după naștere. Chiar și cu aceste premize triste, fetele s-au dezvoltat fizic ca un copil sănătos.

Problema separării lor chirurgicale nici nu s-a pus, pentru că prezenta un risc enorm: una dintre ele era să moară sau ambele rămâneau fără membre sau organe.

Părinții au făcut tot posibilul ca surorile să se simtă copii normali, le-au dat la o școală obișnuită și au refuzat orice experimente științifice asupra lor.

Cum este structurat corpul fetelor

Două capuri, două mâini, două picioare, două coloane vertebrale, două inimi, un ficat, două stomacuri, trei rinichi, un sistem circulator comun și organe genitale comune. Până acum medicii nu pot înțelege cum organismul lor reușește să funcționeze normal.

Aby și Brittany pot controla doar partea care le aparține și nu pot simți partea celeilalte. De exemplu, Abby nu simte când cineva o ia de mână pe Brittany. Cu timpul fetele au învățat să-și sincronizeze mișcările. Le-a reușit atât de ușor, încât gemenle au învățat să cânte la pian, să înoate, să meargă cu bicicleta și să facă sport.

Oamenii de știință presupun că siamezele au și legături neuronale comune. Datorită lor, ele pot citi gândurile una alteia, pot tasta la calculator, fără să se înțeleagă, și termina împreună o propoziție.

Prin ce se deosebesc gemenele

Deși fizic seamănă, Aby și Brittany au caractere diferite. Aby este introvertită, îi place să petreacă serile acasă, să dea ordine și se teme de înălțime. Brittany, chiar dacă este mai tăcută și gânditoare, îi place să petreacă timpul cu prietenii. Și gusturile în ceea ce privește mâncarea se deosebesc. Aby urăște laptele, iar Brittany îl adoră, deși a renunțat la carne.

Dacă în copilărie fetele se certau des ( o dată chiar și s-au bătut), acum ajung ușor la un compromis. Ceea ce le unește este faptul că nu iubesc să fie fotografiate fără acordul lor sau ca cineva să se uite prea lung la ele.

La școală, fetele au dat examenele de fiecare dată separat. Profesorii aveau grijă ca ele să nu se ajute reciproc. Apropo, au luat de fiecare dată note diferite. Abby se pricepea mai bine la științele exacte, Brittany la cele umaniste.

Ce fac acum siamezele

Ele au reușit să finalizeze ambele univeristatea, deși la specialități diferite. Ambele lucrează la o școală primară ca și învățătoare. Abby predă matematica și fizica, Brittany – literatura și istoria. Le indispune doar faptul că primesc un salariu la două.

De o vreme, cele două surori au renunțat la viața pe rețelele sociale și nu mai acordă interviuri. Potrivit zvonurilor, Brittany s-a logodit.