„Mă puteți ajuta cu o felie de pizza?” Experiment social de receptivitate a oamenilor

Astăzi, pe Internet, am văzut un videoclip, care m-a inspirat foarte mult. În clip erau câțiva tineri din America, care mergeau pe stradă și le cereau oamenilor să le dea mâncare. Aceștia le spuneau trecătorilor că nu au mâncat toată ziua și că sunt foarte flămânzi. A fost, desigur, un experiment social pentru a vedea cât de receptivă este societatea pentru oamenii aflați în situații dificile.

Deci, băiatul trecea pe lângă cafenele și fast-food și cerea oamenilor să se împartă cu el o cantitate mică de mâncare. Mai mult, era îmbrăcat decent și nu arăta ca un vagabond. Ei bine, din zece încercări în diferite locuri, nimeni nu i-a dat nimic. Foarte ciudat, mi s-a părut.

Atunci băieții au decis să facă o altă mișcare. Ce s-ar întâmpla dacă unei persoane i s-ar oferi gratis (de exemplu, pizza) și apoi un alt participant la experiment îi va cere să se împartă cu o felie de pizza. Ei bine, au cumpărat o pizza mare și i-au dat-o ​​unui adevărat om fără adăpost, care stătea nu departe de o pizzerie lângă un magazin. Au trecut cinci minute și un alt participant la experiment s-a apropiat de persoana fără adăpost, s-a așezat lângă el și a cerut o felie de pizza, spunând că îi este foarte foame și nu a mâncat toată ziua. Și știți, persoanele fără adăpost au ezitat câteva secunde și l-au lăsat pe tip să ia o felie de pizza.

Se pare că o persoană care are nevoie sau este într-o situație dificilă de viață este mai receptivă față de alte persoane. De ce, când ne simțim bine, începem să uităm că cineva în acest moment nu este la fel de fericit. La sfârșitul experimentului, tipul a terminat de mâncat felia de pizza, i-a spus omului fără adăpost: „Nu am mâncare acum ca să vă o dau, dar am niște bani, care ți-i dau pentru reacția ta” și a dat o sută de dolari. Bărbatul fără adăpost a rămas surprins și apoi a plâns. Să fim mai amabili cu oamenii !!!