La 89 de ani, încă mai urcă pe podium! Secretele lui Carmen Dell’Orefice, femeia fenomen din industria modei!

Carmen Dell’Orefice este femeia fenomen din industria modei. Ea a intrat în Cartea Recordurilor Guinness pentru cea mai lungă carieră de model. Carmen și-a început cariera în 1945 și defilează pe podium până în prezent. De-a lungul timpului, ea a devenit imaginea marilor case de modă, s-a filmat la cei mai renumiți regizori, a scris câteva cărți și a primit titlul de doctor în arte.

Carmen Dell’Orefice – debutul în lumea modei

Carmen Dell’Orefice s-a născut într-o familie foarte săracă de imigranți. Tatăl său era violonist, iar mama balerină. În scurt timp, părinții fetei au divorțat și ea a rămas să trăiască cu mama. Mama fetiței vroia să facă din ea balerină, era foarte severă și făcea haz de aspectul micuței Carmen, numind-o rățușcă urâtă, spunându-i că are urechi de elefant și gât de girafă.

La vârsta de 15 ani, datorită unui șir de întâmplări norocoase, fotografiile fetei au ajuns pe masa redactorului șef al revistei Vogue, care a zărit în ea o potențială vedetă. Astfel, Carmen a devenit cea mai tânără femeie din istorie, care a apărut vreodată pe coperta revistei Vogue.

Apusul și renașterea carierei

În pofida popularității, Carmen era prost plătită și în continuare trăia foarte sărac. Ea lucra cusătoreasă și parcurgea zeci de kilometri pe jos pentru a economisi pe transport. Uneori era nevoită să dea în gaj mașina de cusut ca să aibă cu ce plăti chiria.

La 32 de ani, după cel de-al doilea divorț, Carmen a părăsit industria. În acea perioadă, femeile își încheiau cariera de model după 30 de ani. Următorii 15 ani i-a dedicat fetiței sale. Dar a revenit în forță în 1978 când a acceptat să pozeze pentru un prieten și fotografiile ei au fermecat un întreg continent. Spre deosebire de alte modele 50+, Carmen nu își ascundea gâtul, brațele și părul cărunt, ci dimpotrivă, le evidenția. Arta de a îmbătrâni frumos a transformat-o în vedetă de talie mondială.

În următoarele decenii, Carmen Dell’Orefice a devenit ambasadoarea brandului Lancaster, Christian Dior, Moschino, Pierrot, Donna Karan, Rolex, Hermes etc. A apărut în filmele marilor regizori americani, Woody Allen și Martin Scorsese, a scris câteva cărți și a primit titlul de doctor la Universitatea de Arte din Londra, unde predă în prezent.

Carmen Dell’Orefice – femeia care urcă pe podium indiferent de orice

Pe 3 iunie 2021, Carmen va împlini 90 de ani. Ea consideră că trebuie să-ți accepți vârsta cu demnitate, pentru că moda nu se referă la tinerețe sau la bani, ci la felul în care comunici cu propriul corp. Ea este sigură că moda trece printr-o perioadă de aur deoarece, pentru prima dată în istorie, femeile aleg hainele în funcție de propriul corp, nu își schimbă corpul pentru a purta anumite haine.

Din spusele ei, ca să trăiești o viață lungă și fericită trebuie să rămâi întotdeauna calmă, să accepți greutățile vieții ca ceva firesc, ca o stare normală a lucrurilor și să fii recunoscătoare pentru puținul pe care-l ai. Carmen a cunoscut foamea, sărăcia, neputința, divorțul părinților, a răbdat înjosirile mamei și a trecut prin 3 divorțuri.

Primul ei soț a fost un adevărat tiran, al doilea a părăsit-o imediat ce s-a lăsat de modă, cu al treilea a trăit 9 ani, iar ultimul bărbat care a cerut-o în căsătorie, a murit înainte de nuntă.

Carmen și-a pierdut de 2 ori toată averea după ce a fost trasă pe sfoară de niște escroci. Și iat-o acum, la 90 de ani, luminoasă și plină de viață ca întotdeauna. Un exemplu demn de urmat pentru toată lumea.

Citește și: Tinerețe fără bătrânețe: 17 vedete care au peste 70 de ani și arată în continuare spectaculos!