Japonia – atât de „ciudată”: ce m-a surprins cel mai tare în țara soarelui răsare?

Japonia este o țară care te lasă să te îndrăgostești de ea imediat și irevocabil. Cultură unică, tradiții și obiceiuri interesante, natură frumoasă, mâncare delicioasă. „Neasemănarea” Japoniei cu tot ceea ce sunt obișnuiți occidentalii o face incredibil de atractivă pentru noi.

#1

În această postare, am decis să rezumăm impresiile mele și să enumăr ce m-a surprins la ea.

– În Japonia, de multe ori, aș spune, trebuie să te descalți. Aici, ca nicăieri altundeva, este important să porți șosete curate și întregi. Va trebui să te descalți în temple, restaurante și chiar în cabine de probă.
– În metrou, trenuri și trenuri electrice, trebuie să activezi modul silențios pe telefoane
– Practic nu există urne în Tokyo. Cu toate acestea, orașul este foarte curat.

#2

– Japonezii sunt oameni extrem de organizați și disciplinați. Prin urmare, când se apropie de scara rulantă, la intrarea în vagonul de metrou, toată lumea, ca la comandă, stă într-o linie zveltă.

– Vei fi mereu în mijlocul oamenilor. La Tokyo, de exemplu, un număr mare de oameni nu poate fi evitat cu toată voința. Nu contează dacă este dimineață, după-amiază sau seară.

#3

– Chiar și în toaletele publice sunt încălzite, iar panoul de control seamănă cu comenzile unei nave spațiale. Japonezii sunt atât de atenți și serioși la curățenie încât organizează anual concursul „Toaleta anului” și chiar au lansat un ghid al celor mai bune toalete publice din capitală.

– În magazin, dacă decizi să încerci ceva, va trebui mai întâi să te înscrii pe o listă de așteptare și să iei un număr, să te descalți înainte de a intra în cabina de probă și, înainte de a încerca ceva, va trebui să îmbraci un voal alb.

#4

– Trebuie să dai banii și cardurile bancare atunci când plătești, cu două mâini.

– A mânca din mers este tabu. În Japonia, acest lucru nu este nici acceptat, nici încurajat. Dacă ai cumpărat înghețată, stai lângă chioșc, termin-o, iar doar apoi poți continua plimbarea.

#5

În Japonia, te simți complet în siguranță. Chiar și noaptea. În metrou sau trenuri, poți vedea adesea copii foarte mici care călătoresc singuri, fără însoțirea părinților. Și totul pentru că părinții știu că copiii lor nu sunt în pericol.

#6

– Japonia are un nivel foarte ridicat de curtoazie comună. Și un nivel extrem de ridicat de servicii. Ei vor încerca să vă mulțumească și vor depune toate eforturile pentru a vă face mulțumit și să vă simțiți confortabil. Odată ajunsă într-un magazin, o fată consultantă aproape că a izbucnit în lacrimi când, după ce am încercat un lucru, am spus că nu mi se potrivește.

– În Japonia, nu este obișnuit să dai bacșiș. Se crede că serviciul trebuie să fie impecabil în orice caz.

#7

– Cafenelele cu tematică de animale sunt foarte populare în Japonia. Există o cafenea cu arici, bufnițe, șerpi, iepuri.
– Supa ramen este foarte populară în Japonia. Ramen este literalmente la fiecare pas.
– În Japonia, oamenii sunt frumoși, zvelți și destul de înalți. Și chiar și bătrânii se îmbracă elegant și cu gust rafinat.

Dar tu ți-ai dori să vizitezi Japonia ? Așteptăm să ne scrii mai jos în comentarii ! de asemenea, dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să-l distribui și prietenilor !