Japonezii au creat o casă unde nu există pereți: Cum arată și cât costă acest miracol arhitectural?

S-ar părea că japonezii au totul pentru o viață confortabilă și modernă, dar la fel ca toată lumea, și ei se confruntă cu diferite probleme. Iar problema cea mare a japonezilor este insuficiența de spațiu. De-a lungul timpului, locuitorii metropolelor japoneze au învățat să folosească fiecare centimetru cu înțelepciune. Iar unii au mers și mai departe și au reinventat conceptul de casă inteligentă.

De exemplu, locuința de mai jos a fost construită la comanda unei familii de rând, alcătuită din trei persoane: mama, tata și copilul. Ei aveau o casă mică, cu o suprafață totală de aproximativ 50 de metri pătrați, distribuiți pe două nivele, lucru care nu era nici practic, nici confortabil.

La un moment dat, ei au decis să o renoveze complet. Au apelat la o firmă de construcții și i-au întrebat dacă pot renova locuința astfel încât să nu mai existe pereți.

Suna absurd și de neimaginat, dar japonezii se pricep la miracole. Zis și făcut, în câteva săptămâni casa a fost gata.

După renovare, noua lor locuință nu mai semăna cu un apartament obișnuit, ci cu o cameră enormă, organizată în trepte și platforme interconectate între ele. Unele platforme au fost suspendate de cabluri puternice, iar altele au fost întărite de coloane.

Pe lângă sursele artificiale de lumină era important pentru rezidenți să existe suficiente ferestre, pentru a extinde spațiul din punct de vedere vizual și a transforma atmosfera din interior.

Proiectul i-a costat aproape o sută de mii de dolari. Dar dacă vei vedea casa pe stradă, nu te vei gândi niciodată la cât de complexă este în interior, deoarece construcția nu iese în evidență cu nimic.

Nu ne rămâne decât să le batem din palme și să le urăm succes în continuare! Iar dacă exemplul lor nu te-a inspirat, să știi că avem unul și mai impresionant. E vorba de Claudie Dubreuil din Canada, care și-a construit o casă de lux din containere navale.

Citește și: O femeie din Canada și-a construit casa din containere navale. Cât a costat-o și cum i-a reușit?