Iată cum să trăiești la pensie: Acest bărbat și-a transformat casa în paradis!

Jem Imani Red este un pensionar din Preston, Marea Britanie, care nu are de gând să se liniștească la pensie. Bărbatul are două pasiuni: predatul și arhitectura. Jem a fost toată viața profesor, de aceea, după pensionare a decis să aloce mai mult timp arhitecturii.

Dar pentru că nu este arhitect și nu dispune de bani pentru a face lucruri mărețe – a decis să o facă la scară mică. Jem și-a renovat simțitor locuința și a schimbat arhitectura cartierului său. De altfel, arhitecții săi preferați sunt Antoni Gaudi și Friedensreich Hundertwasser. Pe cel din urmă chiar a avut ocazia să-l cunoască.

Când s-a mutat la Preston, profesorul s-a îndrăgostit imediat de oraș. Așa că a decis să facă ceva frumos pentru locuitorii săi. Bărbatul a plătit un grădinar profesionist ca să monteze statui și alte decorațiuni frumoase pe strada sa. Inclusiv o mică grădină botanică. Însă autoritățile i-au interzis să facă modificări arhitecturale.

În cele din urmă, a rămas numai grădina pentru care a plătit 5000 de lire sterline. De aceea, bărbatul a fost nevoit să se concentreze pe propria locuință, pe care a transformat-o într-o adevărată operă de artă și în una dintre cele mai râvnite locuințe din oraș.

Eroul nostru a cheltuit 2300 de lire pentru a-și înfrumuseța casa cu mozaice în stilul legendarului arhitect spaniol, Antoni Gaudi. Iar acum, apartamentul lui este considerat unul dintre cele mai frumoase din Marea Britanie și unul dintre cele mai cotate în Preston (se află chiar în centrul orașului).

Iată ce spune Jem despre manifestația sa:

Crearea unei frumoase grădini comunitare în fața casei și decorarea pereților casei cu mozaice este modul meu de a spune „mulțumesc” pentru toată bunătatea, amabilitate și generozitatea pe care am primit-o de-a lungul vieții în această țară și în acest oraș minunat. Ador acest oraș și mă consider foarte norocos să locuiesc aici.