Iată care sânt lucrurile ce scad valoarea unei femei

M-am uitat întâmplător pe rețelele de socializare. Ochii mi-au fost aruncați asupra unei postări, un articol care m-a mirat într-atât de tare încât m-a scos complet din zona mea de confort. Era vorba despre o listă de lucruri ce fac o femeie să arate ieftin. Pe primul loc era părul vopsit în nuanțe artificiale. Acesta era urmat de gențile imense, iar apoi de adidași, blugi rupți, pulovere în model zdrențuros, colanți transparenți și lucruri din poliester.

Corect ar fi fost ca adidașii să fie înlocuiți cu o pereche de mocasini, gențile imense să fie înlocuite cu unele elegante, iar păul să fie vopsit în nuanțe naturale. Mi-e rușine, dar mărturisesc că am întâlnit femei care nici măcar nu-și amintesc culoarea lor naturală a părului. Poliesterul ar fi trebuit înlocuit cu cașmir, blugii rupți să fie cusuți, iar pulovere tricotate în stil zdrențuros să fie înlocuite cu simple malete. Eventual, colanții transparenți îi putem utiliza pentru a păstra ceapă în ei.

Posibil acea femeie, după ce s-a trezit de dimineață, a gătit micul dejun, și a petrecut copiii la școală, la grădiniță, iar soțul la muncă. Alternativ l-a certat pe băiețelul mai mare, fiindcă a murdărit oglinda cu pastă de dinți. Când a ajuns la grădinița băiatului mic, femeii i s-a cerut 1000 de lei pentru serbarea băiatului, bani pe care desigur nu avea de unde să-i ia. De asemenea i s-a cerut bani și pentru restanțele de la școală ale băiatului mai mare. Femeia a întârziat la serviciu ,iar în loc de mult așteptata mărire, aceasta a fost certată și i s-a tăiat din salariu.

Într-un moment, femeia a renunțat a mai părea cu orice chip în vreun fel anume. A început să fie autentică. Soțul i-a recunoscut adevărata valoare, iar șeful de la serviciu i-a acordat mult așteptata mărire de salariu și a rugat-o să se întoarcă înapoi. A primit toate aceste lucruri fiindcă a renunțat în a mai fi ieftină, încercând să pară în ochii altora valoroasă.

Uneori hainele, imaginea poate fi de ajutor, însă niciodată nu e suficient să pretinzi în a ți se acorda valoare doar pentru că te chinui din greu să demonstrezi o imagine la modă sau de lux în societate.

De multe ori o persoană se poate agăța de orice în încercarea de a părea în vreun fel, însă niciodată nu va părea așa cum nu e de fapt. Autenticitatea e cel mai de preț lucru. Lexemul “ieftin”nu se referă la bani, ci la modul în care sânt cheltuiți acei bani, la felul cât de valoros te simți în propria piele.

Concluzia este că: pentru a fi o femeie valoroasă, trebuie să fii în primul rând conștientă de sine, conștientă de propria valoare interioară pe care să o manifeșți în exterior. Alege ceea ce ți se potrivește în funcție, desigur de ceea ce îți poți permite. Ia decizii în favoarea ta. Respectă-te, iubește-te și vei ajunge respectată și iubită și de cei din jur!