Iată adevăratul motiv pentru care în India nu se mănâncă carne! Vegetarienii vor fi dezamăgiți!

Oamenii refuză să mănânce carne din diferite motive. Unii din motive etice, unii în scopul recuperării și însănătoșirii, iar alții pentru că nu le permite religia. Însă, puțini știu de ce oamenii din India devin vegetarieni de fapt, țara în care această cultură este considerată a fi cea mai comună.

Despre acest lucru a povestit cu sinceritatea o utilizatoare și bloggeriță sub numele ZuravLina1. Iată ce spune fata:

Am trăit în India, nu ca turist, ci ca parte a populației locale. Am studiat la universitate împreună cu tibetani. Conform observațiilor mele, oamenii occidentali care vin din exterior în această cultură o idealizează prea mult. Ei nu văd adevăratele cauze ale vegetarianismului hindus.

Hindușii bogați, moderni, educați, cei cu care am comunicat nu erau vegani. Nu toți, nu întotdeauna. Ei nu mănâncă carne pe căldură, căci atunci organismul nu o cere. El cere alimentele adecvate pentru climă – fructe, verdeață, legume, plante aromatice. Dar plecând în Anglia, SUA, unde clima este mai rece, ei mănâncă carne. În orice caz, cei cu care am comunicat eu – studenți, oameni educați ai societății indiene, cei care sunt departe de a fi ezoterici.

Unii puteau chiar să se amuze pe seama europenilor și a celor care își doresc să atingă spiritualitatea orientală. Am vorbit odată cu un conducător de ricșă, care spunea că atunci când plimbă turiștii, care vizitează locurile sfinte, el le spune că este vegetarian, iar bunelul său este un călugăr sihastru. El afirmă că hindușii nu mănâncă carne din cauza că este scumpă, este inaccesibilă și poate fi infectată.

În India, marea majoritate a populației nu are frigidere, doar cei din orașele mari și cei bogați. Atunci când cumperi o găină, ea este vie, vânzătorul o scoate din cușcă, o taie și îi scoate măruntaiele. Bineînțeles, nimeni nu va dori să vadă una ca asta și apoi să o mănânce. Carnea proaspătă este periculoasă, deaorece există un număr foarte mare de animale bolnave și infectate. Serviciul veterinar nu este stabilit la nivel de stat, nimeni nu urmărește situația epidemiologică din sate.

Vegetarianismul hindușilor, care pentru cei din Occident este legat mai mult de spiritualitate, nu este nimic altceva decât un factor de adaptare la climă și condițiile socio-economice.

Cel mai interesant lucru este că, cei mai mulți vegetarieni fanatici sunt adesea cei, care nu au vizitat niciodată India. După părerea mea, cea mai modernă și cea mai bună direcție în nutriție acum este cea intuitivă. De a-ți asculta corpul, ce vrea și ce nu vrea. Ce este gata să mănânce acum și în ce cantitate. Ascultă-te pe tine însuți.