Fotografii cu Diana, Jackson și alte vedete, realizate cu puțin timp înainte de moartea lor

De cele mai multe ori ni se pare că oamenii celebri trăiesc destul de diferit decât noi, prin urmare uităm adesea că și ei sunt muritori, ca toți ceilalți. Aceste fotografii surprind ultimele zile sau chiar ore din viața oamenilor celebri. Ne amintesc că viața este scurtă și trebuie să luăm totul de la ea chiar acum.

Freddie Mercury, 45 de ani, 1946 – 1991

Cu doi ani înainte de moartea lui Freddie, trupa Queen a oprit concertele. Acest lucru s-a datorat stării fizice dificile a trupei și a faptului că Mercury dorea să înregistreze cât mai multe piese noi înainte de a muri. Clipurile pentru ultimul album al grupei au fost filmate în alb și negru pentru a ascunde starea de epuizare a lui Freddie. Această fotografie a fost făcută cu puțin timp înainte ca Freddie Mercury să facă o declarație presei:

„Având în vedere zvonurile din presă din ultimele două săptămâni, vreau să confirm că testul meu de sânge a arătat prezența HIV. Am SIDA. Am considerat necesar să păstrez aceste informații secrete pentru a-mi menține familia și prietenii calmi. Cu toate acestea, este timpul să spun adevărul prietenilor și fanilor mei din întreaga lume. Sper că toată lumea se va alătură luptei împotriva acestei teribile boli”.

Mai puțin de o zi mai târziu, Freddie Mercury a murit de pneumonie cauzată de SIDA.

Chester Bennington, 41 de ani, (1976 – 2017)

În vara anului 2017, Chester Bennington, în vârstă de 41 de ani, liderul Linkin Park, s-a spânzurat în apartamentul său din suburbia Los Angeles. Cântărețul a fost căsătorit de două ori, a crescut șase copii, dar starea emoțională a fost consumată de depresie. De asemenea, artistul suferea de dependență de droguri și vorbea adesea despre „demoni interiori” și perioadele în care renunță. Această fotografie a fost făcută în timpul unei vacanțe de familie și ea a fost cea care a servit ca început al flash-mob-ului social Face of Depression, în care oamenii își publică fotografiile – amuzante și fericite, prin care este imposibil să se determine că persoana din cadru este epuizată și se gândește la sinucidere.

John Lennon, 40 de ani, (1940 – 1980)

Aceasta nu este doar o fotografie care surprinde ultimele ore din viața marelui muzician: lângă Lennon este ucigașul său Mark Chapman. După semnarea autografului, John l-a întrebat pe fan: „Asta e tot ce vrei de la mine?” Chapman a zâmbit și a răspuns afirmativ. Patru ore mai târziu, l-a urmărit din nou pe John la intrarea în casă, dar de data aceasta nu a cerut un autograf, ci a tras cinci gloanțe în spatele muzicianului.

Marilyn Monroe, 36 de ani, (1926-1962)

În această fotografie, vedeta se distrează cu pianistul de jazz Buddy Greco la începutul lunii august 1962. Doar câteva ore mai târziu, în noaptea dintre 4-5 august, trupul lui Marilyn a fost găsit acasă în Los Angeles. Artista s-a otrăvit cu barbiturice. Se știe că în ultimii ani ai vieții sale, actrița se afla într-o stare nevrotică și a folosit sedative și stimulente. Ambii factori justifică teoria sinuciderii. Dar totuși, mulți sunt siguri că un secret a fost ascuns în spatele morții lui Monroe de mulți ani.

Steve Jobs, 56 de ani, (1955 – 2011)

Steve Jobs s-a stins din viață pe 5 octombrie 2011 din cauza cancerului pancreatic.

Michael Jackson, 50 de ani, (1958 – 2009)

Această fotografie a fost făcută în timpul unei repetiții pentru viitorul spectacol al lui Michael, care nu a mai avut loc. Două zile mai târziu, muzicianul a murit de stop cardiac cauzat de intoxicație acută cu anticonvulsivante, care i-au fost administrate lui Michael de către medicul său personal. El a fost găsit vinovat de omucidere și a executat o pedeapsă de doi ani de închisoare.

Whitney Houston, 48 de ani, (1963-2013)

Paparazzi au surprins-o pe Whitney părăsind clubul Tru Hollywood. Două zile mai târziu, cântăreața a fost găsită inconștientă în cada din camera ei de la Beverly Hilton. Conform concluziilor experților criminalistici, moartea a avut loc ca urmare a „înecării accidentale în vis”, iar un somn atât de profund a fost cauzat de aportul simultan de medicamente incompatibile.

Amy Winehouse, 27 de ani, (1983 – 2011)

Această fotografie a fost făcută la Londra pe 12 iulie 2011, iar pe 23 iulie, trupul cântăreței a fost găsit în apartamentul ei. Cauza morții este un atac de cord cauzat de otrăvirea cu alcool. Nivelul de alcool în sânge permis cântăreței a fost depășit de cinci ori.

Heath Ledger, 28 de ani, (1979 – 2008)

Aceasta este o fotografie din platoul de filmări al filmului „
The Imaginarium of Doctor Parnassus”, în care Ledger a jucat rolul principal, dar nu a avut timp să termine filmarea. Pe 22 ianuarie 2008, Ledger a fost găsit mort într-o cameră de hotel. Din cauza amestecului fatal de analgezice, somnifere și tranchilizante pe care Heath le-a folosit în ultimele luni de viață, inima actorului s-a oprit. Regizorul Terry Gilliam a decis să elibereze Imaginarium și a găsit o ieșire originală: conform complotului, eroul lui Ledger se află într-o altă dimensiune, unde își schimbă în mod magic înfățișarea de mai multe ori. Johnny Depp, Jude Law și Colin Farrell au fost de acord să joace pentru Heath. Actorii i-au dat onorariile fiicei lui Ledger, Matilda.

Prințesa Diana, 36 de ani, (1961 – 1997)

Această fotografie a fost făcută în jurul serii din 31 august 1997. Diana este văzută privind înapoi pentru a vedea dacă urmărirea paparazzilor continuă. La câteva secunde după aceea, mașina prințesei a intrat în tunel, șoferul a pierdut controlul, iar mașina a intrat într-un perete. Prințesa a murit mai târziu în spital din cauza rănilor care i-au pus viața în pericol.