Un minut pentru duș și un singur bec în toată casa: cum trăiește cea mai zgârcită femeie din lume?

De la începutul pandemiei de coronavirus, mulți oameni au învățat să facă economii. Pentru unii a fost un șoc emoțional și financiar nemaivăzut. Dar nu și pentru Stephanie Bennett din SUA. Pentru tânăra americancă nu s-a schimbat aproape nimic – de mai bine de două decenii, ea trăiește în condiții de economie totală.

Stephanie este asistentă medicală, o meserie bine văzută și bine plătită în state. Ea are și un iubit care câștigă bine. Dar asta nu o împiedică să facă economii la fiecare pas. Orice cheltuială neprevăzută o îngrozește pe americancă. Tânără a renunțat la discuri cosmetice, ojă de unghii și perii de machiaj. Pentru a se machia, Stephanie folosește puful care se acumulează pe filtrul mașinii de uscat rufe.

În casa tinerei există o singură lampă, pe care membrii familiei o transportă dintr-o cameră în alta. Iar asta le permite să economisească aproximativ 60 de dolari în fiecare lună. Dușul durează maxim două minute și fiecare membru al familiei trebuie să se încadreze în acest interval. De ce? Pentru că Stephanie stă cu cronometrul după ușă.

Dar să nu credeți că avem de a face cu un tiran. Stephanie îi permite iubitului ei să privească televizorul, dar numai emisiunile preferate și cu condiția să închidă televizorul în timpul pauzei de publicitate.

Familia și prietenii ei au o atitudine negativă față de comportamentul femeii. Stephanie adună resturile de mâncare și le folosește pentru a prepara lasagna, condimentându-le cu generozitate cu grăsimea de vită stocată anterior.

Și o pregătește într-un mod foarte neobișnuit – înfășoară ingredientele în mai multe straturi de folie de aluminiu și le pune în mașina de spălat vase împreună cu vesela murdară pentru a economisi energie și apă. Acolo, lasagna se tratează cu apă clocotită și aburi. Apoi se mănâncă. Fix așa eroina noastră gătește carnea și peștele.

Apariția lui Stephanie în magazin nu trece fără incidente. Americanca e de părerea că nu trebuie să plătească pentru părțile necomestibile ale mâncării, așa că poate fi văzută adesea în fața tejghelelor curățând poama de pieliță sau bananele de coajă.

Citește și: 10 trucuri prin care magazinele te conving să cumperi mai mult decât vrei!