Dragostea adevărată merită așteptată: Povestea de dragoste a celui mai frumos cuplu regal din lume!

Ea este numită Kate Middleton a Asiei. El este numit Regele Dragon al Bhutanului. Ea este fiica unui pilot. El este monarhul Bhutanului, care conform tradiției trebuie să aibă câteva soții. S-au cunoscut când ea avea doar 7 ani și i-a promis că o va lua de nevastă când va crește mare.

Regele Dragon s-a ținut de cuvânt, dar în ciuda tradițiilor, nu s-a mai căsătorit cu alte femei. Astăzi vom discuta despre povestea incredibilă de dragoste a celui mai frumos cuplu regal din lume.

Bhutan este o țară misterioasă, izolată de restul lumii. Nu cunoaștem prea multe nici despre obiceiurile locale, nici istoria exactă a ei și nici măcar dacă Bhutan este un regat, în propria lor percepție. Acest stat, localizat între India și China, la poalele munților Himalaya, este un adevărat gardian al tradițiilor asiatice seculare. De exemplu, conform unei reguli nerostite, care a fost respectată întocmai de generații întregi de monarhi, regele trebuie să aibă mai multe soții. Preferabil, surori din familii bine văzute.

Și nu vorbim de trecutul îndepărtat, vorbim de prezentul acestei țări. Fostul monarh al Bhutanului avea 4 soții. Toate erau surori. Dar fiul lui a hotărât să rupă această tradiție, declarând că se va căsători cu o singură femeie. Iar la rădăcina acestui manifest nu stăteau viziunile progresiste ale băiatului, ci, cine s-ar fi gândit…dragostea!

Totul a început cu aproape două decenii în urmă, când viitorul Rege Dragon și-a văzut pentru prima dată aleasă la o sărbătoarea regală, unde au fost invitați nobili și persoane bine văzute din regat. Ce-i drept, micuța Jetsun Pema avea doar 7 ani, se juca cu păpușile și habar n-avea ce-i iubirea.

Firește că nici Jigme, care avea 17 ani, nu se putea îndrăgosti de fetiță, dar văzând cât de nobilă și grațioasă este, și vrând să o înveselească, i-a zis în glumă că se va căsători cu ea când va crește mare.

Atunci, nimeni nu a luat afirmația în serios. Un viitor monarh nu se poate căsători cu oricine. În plus, Jetsun era fiica unui pilot, care la rândul său era nepotului unui fost primar de oraș. Nu-i cel bun CV în lupta pentru inima unui monarh, mai ales într-o țară unde tradițiile stau în capul mesei. Așa că gluma a fost lăsată uitării. Dar nu și de tânărul prinț.

Anii treceau, Jigme și-a făcut studiile la Oxford și era pe punctul de a urca pe tron, însă nu se grăbea cu mariajul. Tatăl său i-a cedat tronul în 2006, când Jigme avea doar 28 de ani, devenind cel mai tânăr conducător din lume. Jetsun și-a făcut studiile în India, unde a primit o educație bună, chiar și conform standardele europene, după care s-a întors în Bhutan.

Poporul îl adora pe noul rege și aștepta cu sufletul la gură dezvoltarea evenimentelor. Pentru că nu se cuvine unui monarh să rămână necăsătorit. Și iată că după atâția ani, cei doi s-au întâlnit din nou. S-au întâlnit și nu s-au mai despărțit niciodată. Profeția din copilărie s-a împlinit, regele a cerut-o în căsătorie.

În ziua nunții, care, conform tradiției, nu a fost aleasă de miri, ci de astrologi, regele i-a pus coroana pe cap lui Jetsun, demonstrând întregii țări că de acum înainte doamna Pema este soția sa și regina Bhutanului.

Nunta a marcat începutul unei noi vieți nu numai pentru rege și regină, ci pentru întreaga țară. În primul rând, Jigme și-a sărutat soția public, pe buze, și a fost, probabil, primul monarh bhutanez care și-a permis o asemenea libertate. Iar apoi a declarat că nu intenționează să se căsătorească a doua sau a treia oară, chiar dacă Jetsun are o soră foarte frumoasă.

Monarhii au decis să rupă și alte tradiții seculare și să fie mai aproape de oameni. În ziua căsătoriei, aproape oricine putea să vină în palat și să-i felicite pe rege și regină. O fotografie în care regele a ridicat în brațe un copil obișnuit, care s-a apropiat să-i felicite în plină stradă, a devenit deosebit de populară.

Imediat după nuntă, îndrăgostiții au preluat cu înverșunare afacerile guvernamentale, uitând chiar și de luna de miere. În loc să plece în străinătate, aceștia au plecat în țară să se întâlnească cu oamenii de rând.

De altfel, o altă tradiție veche cere ca regele și regina să păstreze o anumită distanță în public. Dar și acest obicei a fost neglijat de Regele Dragon. Jigme nu o scapă niciodată din mâini pe tânăra regină și în acest mod a câștigat nu numai dragostea ei, ci dragostea întregului popor. Pentru că ce poate fi mai frumos decât iubirea și sinceritatea? Oamenii sunt siguri că tânărul conducător va fi în stare să ridice țara la un alt nivel, tradiționalismul budist fiind pe calea adaptării la viața contemporană.

În februarie 2016, familia lor a devenit mai mare, după ce Jetsun a adus pe lume primul băiețel, viitorul conducător al Bhutanului. În timpul sarcinii, regele era atât de îngrijorat de starea acesteia, încât nu dorea să se despartă de soție nici măcar pentru un minut. Ba mai mult, chiar a asistat la naștere. Iar în martie 2020, Jetsun a născut cel de-al doilea copil, din nou un băiețel.

Apropo, în aprilie 2016, Kate și William au efectuat o vizită în Bhutan, unde s-au distrat de minune împreună cu celălalt cuplu regal. Ambele cupluri păreau fericite și absolut îndrăgostite.

Citește și: Modestia îl face pe om: Află cum arată soțiile celor mai bogați bărbați din lume!