Doi polițiști m-au pândit cum beam bere pe o terasă și mi-au cerut actele la control. Ce a urmat după e de râsul lumii!

Acum doi ani, când lumea habar n-avea de mască de protecție și distanțare socială, am hotărât să-mi duc familia la mare. Decizia a fost luată spontan și a doua zi ne-am urcat toți 5 în mașină: eu, soția, fiica de 19 ani și cei doi feciori ai mei, de 15 și 6 ani.

Era mijlocul lunii august, vreme caniculară, aveam vreo 500 de kilometri de parcurs și nu eram deloc entuziasmat să duc această povară de unul singur. Mai ales că fiica mea tocmai își luase permisul și ardea de nerăbdare să-și demonstreze abilitățile.

Asemenea unei puștoaice de 6 ani, ea tot drumul a comentat manevrele celorlalți șoferi din trafic, indicatoarele rutiere și care și ce mașină are. Cunoștințele și entuziasmul ei mă bucurau, iar perspectiva de a bea o bere rece, pe o terasă răcoroasă, mă bucura și mai mult. Așa că le-am propus la ai mei să facem un popas, după care să urce fiica la volan.

Zis și făcut. Deja peste jumătate de oră îmi sorbeam liniștit băutura și urmăream împăcat cum băieții mei discută despre fotbal, iar fetele devorează o salată cu legume și nuci. În preajmă mai erau parcate câteva autoturisme, dar și o mașină de poliție, cu doi gabori (în mod deliberat am folosit acest cuvânt) care au pus ochiul pe mine.

Din start am observat că mă pândesc cu atenție și așteaptă lacom să sorb din pahar. Am băut berea cât de lent am putut, ca să le alimentez entuziasmul și m-am îndreptat spre mașină ca să mă asigur că oglinzile sunt reglate corect, ca fiica să nu întâmpine probleme.

Nici nu am reușit bine să mă așez și unul din șmecheri deja era lângă mine. Fără ca măcar să se prezinte, cu un ton vulgar și nepoliticos, polițaiul mi-a cerut actele la control. Fiind surprins de vigilența și profesionismul lui, l-am întrebat indiscret care-i treaba și i-am sugerat să fie mai politicos.

La care nefericitul afacerist mi-a zis că are motive temeinice să creadă că vreau să urc băut la volan și că sunt obligat să merg cu el să suflu în etilotest. I-am zis eu că am altă idee unde poate să-mi sufle și că la volan va urca fiica mea.

Supărat rău de tot, polițistul a scos un obiect ascuțit din buzunar, mi-a dezumflat o roată și a zis că eu nu voi pleca nicăieri. Că din cauza unor tâmpiți ca mine se întâmplă tot felul de nenorociri. Între timp, de noi s-a apropiat fiica mea, care a zis: Ce s-a întâmplat, am să mai pot conduce mașina? Aici fața poliției române s-a încruntat instantaneu pentru că tocmai a pierdut șansa de a face niște bani ușori.

La care i-am răspuns fiicei: E-n regulă draga mea, acuș nenea polițist va face rost de o pompă și va repara roata.

Polițaiul a zis că nu are pompă, dar unul din șoferii care urmărea această scenă, ne-a oferit politicos una. De aia manuală, numai bună pentru biciclete. Oamenii care stăteau pe terasă au izbucnit în râs.

După ce a terminat de umflat roata, domnul polițist a bolborosit că oamenii normali poartă un compresor auto în portbagaj. La care fiica i-a zis că are perfectă dreptate și că avem și noi unul.

Citește și: Nu are dreptul să facă asta: 4 fraze ale agentului de pază care nu trebuie să te descurajeze!