Din fată de rând, în vedetă de cinema și icoană a modei: Obiceiurile vestimentare ale Claudiei Cardinale, care au cucerit un întreg continent!

Astăzi vom discuta despre celebra actriță italiană, Claudia Cardinale, considerată una dintre cele mai frumoase femei ale anilor ’60, dar și despre stilul său desăvârșit, care a făcut-o vestită în întreaga lume.

Reguli de stil pentru femei de la Claudia Cardinale

Vedeta perioadei de aur a cinematografului italian, Claudia Cardinale, a învățat italiana abia când a ajuns la maturitate. Și totul pentru că s-a născut într-o familie de emigranți sicilieni, stabiliți în Tunisia, iar limbile sale materne erau franceza și un dialect tunisian al limbii arabe.

Claudia a visat întotdeauna să călătorească și nu s-a gândit niciodată să devină actriță. Dar întâmplarea a făcut ca în 1957, la doar 19 ani, să câștige titlul de cea mai frumoasă italiancă a Tunisiei și cu această ocazie a fost invitată la Festivalul de Film de la Veneția, fapt care i-a deschis calea spre arena cinematografică mondială.

Citește și: Vrei să fii tânără și frumoasă după 50 de ani? 21 de reguli de care trebuie să ții cont începând de astăzi!

Ulterior, frumoasa italiancă s-a filmat în peliculele marilor regizori italieni: Frederico Fellini și Luchino Visconti, alături de cei mai populari și frumoși actori europeni, care nu ratau niciodată ocazia să-i facă curte. Pe lângă prestațiile sale memorabile de pe marile ecrane, Claudia Cardinale s-a remarcat prin stilul ei laconic și feminin.

Coafura voluminoasă, părul liber și deranjat, sprâncenele arcuite, silueta clepsidră și vocea nițel răgușită care contrasta frumos cu feminitatea sa – asta era Claudia Cardinale. Italienii o adorau și o numeau versiunea italiană a lui Brigitte Bardot, deloc întâmplător, deoarece franțuzoaica a fost persoana care a inspirat-o pe italiancă să aleagă acest stil.

Citește și: Standardul 90/60/90 nu mai este în vogă! Cum arată silueta ideală a secolului XXI?

Apropo, Claudia a fost una din primele vedete de cinema din Europa, care a presimțit potențialul fustelor mini și a riscat să le poarte în public. Italianca zbura după modele noi la Londra, unde s-a împrietenit cu Mary Quant, femeia care a inventat fusta mini așa cum o cunoaștem astăzi.

În afară de mini, în garderoba Claudiei Cardinale existau mai multe articole vestimentare reprezentative pentru stilul clasic european al anilor 60’: bentițe largi pentru păr, pantaloni capri, rochii scurte linia a etc.

Citește și: Curiozități despre femei: 15 Lucruri din istorie pe care nu le-ai știut!

De asemenea, aceasta adora cămășile cu croi larg și rochiile care îi subliniau silueta. Stilul său simplu, degajat, laconic, cucerea prin expresivitate și naturalețe.

Ținutele sale nu erau planificate în cele mai mici detalii de către o echipă întreagă de stiliști, ca în cazul celebrităților contemporane și anume în acest spirit de libertate și această căldură mediteraneană autentică se pare că se ascundea secretul său. După părerea noastră, Claudia Cardinale este o sursă minunată de inspirație pentru vara care vine.

În prezent, legenda cinematografului italian are 82 de ani, iar fusta mini și ținutele libertine au fost înlocuite de ținute clasice, laconice, potrivite unei doamne de o vârstă elegantă. În ciuda vârstei, femeia e plină de energie și viață, călătorește, participă la festivaluri de film și este ambasadoare UNESCO.

Citește și: Iată cum arată Monica Bellucci în realitate: 7 fotografii surprinse de paparazzi