De ce japonezii își scot salteaua la soare și încă 7 lucruri bizare din Țara Soarelui Răsare

Japonia este o țară misterioasă pentru europeni. Preferințele gastronomice, produsele de îngrijire personală și alte fleacuri de uz casnic nu se înscriu în tabloul nostru despre lume. Iată 8 caracteristici specifice ale locuitorilor acestei țări.

1. Plasture cu efect de încălzire și răcire

În Japonia există alternative antipireticelor clasice. Este vorba despre un plasture cu efect răcoritor, care în caz de febră este lipit de frunte. Efectul poate ține până la 8 ore.

Există și plasture cu efect de încălzire pentru cei care îngheață repede la temperaturi scăzute. Acestea se pun de obicei la piept sau la picioare.

2. Chiloți de unică folosință și șervețele umede pentru corp

Se știe foarte bine că japonezii sunt un popor muncitor. Pentru cei care nu reușesc să ajungă acasă pentru a face un duș au fost inventate șervețele umede pentru corp și chiloți de unică folosință. Aceste articole de igienă sunt potrivite și pentru călători.

3. Marmelada pentru frumusețe

Japonia este una dintre cele mai avansate țări, nu doar în ceea ce privește tehnica robotizată, dar și frumusețea. Japonezele, de regulă, arată mai tinere în comparație cu europencele de aceeași vârstă. Unul dintre cele mai gustoase remedii antiîmbătrânire sunt marmeladele cu colagen și acid hialuronic.

4. Aerisirea saltelelor

Să nu te miri dacă într-o zi la balconul unui japonez vei vedea saltele sau lenjerie de pat la soare. Acesta este un obicei foarte util. Razele solare scot mirosul neplăcut, distrug bacteriile, acarienii și mucegaiul.

5. Plante comestibile

Pentru turiști este uimitor, însă japonezii mănâncă plantele pe care alții nu îndrăznesc. Specificul gastronomic japonez nu este pe gustul oricui. De exemplu, primăvara, japonezii consumă sakura, în deserturi, în ceaiuri sau ca gustare crocantă. Toamna ei mănâncă frunze de arțar sau rădăcini de lotus. La fel, japonezii consumă pe larg aloea.

6. Jucării eco

În Japonia, Lego este înlocuit cu un constructor similar din lemn, care nu conține coloranți sau alte substanțe periculoase pentru copii, iar în loc de cretă colorată se utilizează pietricele din ceară.

7. Comprimate purificatoare

Japonezii folosesc comprimate speciale din bicarbonat de sodiu și sare de lămâie pentru purificarea apei de la robinet. Acestea neutralizează clorul din apă. Cercetătorii au dovedit că apa purificată în acest mod este benefică pentru păr și piele.

8. Stații protejate

Stațiile în Japonia sunt poziționate invers decât suntem noi obișnuiți să le vedem. În acest mod, pietonii sunt la distanță de carosabil și pot urmări traficul prin peretele din sticlă.