Cum trăiesc fulanii – oamenii care se consideră cei mai frumoși de pe planetă

Imaginează-ți un soare enorm, roșu și puternic, care apune la orizont. E încă foarte cald, însă după o zi de mers prin deșert te pregătești de culcare. Simți că ești obosită, dar zâmbești, pentru că mâine o zi întreagă cei mai frumoși bărbați vor dansa doar pentru tine… Așa trăiesc fulanii – cel mai numeros popor nomad de pe planetă. Reprezentanții acestuia se consideră a fi cei mai frumoși oameni din lume.

Noi i-am descoperit recent și vrem să-i cunoști și tu.

1. Fulanii Wodaabe organizează anual un festival numit Guerewol. Este un eveniment atât de neobișnuit încât vin să-l vadă turiști din toată lumea. De fapt, Guerewol pare a fi un concurs de frumusețe pentru bărbați. Tinerii îmbracă haine colorate, diverse accesorii și își pictează fața.

2. În cadrul acestui festival, bărbații dansează și cântă pentru a arăta femeilor de ce sunt în stare. Cele mai mare șanse de a place femeilor le au cei înalți, cu dinți și cu globi oculari foarte albi. Anume din această cauză, aceștia sunt surprinși larg zâmbind, cu ochii bulbucați.

3. La fel de importantă este și rezistența, întrucât bărbații sunt nevoiți să danseze câteva ore la rând sub soarele arzător.

4. Anume datorită acestui festival, fulanii se consideră cei mai frumoși de pe planetă. Wodaabe cred în reîncarnare și se închină frumuseții. Înainte de Guerewol, tinerii se pregătesc foarte minuțios.

5. Fulanii nu au un costum național anume. Alegerea vestimentației variază în funcție de regiunea din care provin. Wodaabe care locuiesc în Nigeria sau Camerun, de exemplu, poartă niște veșminte lungi colorate, care atrag atenția.

6. Creșterea vitelor este una dintre activitățile cheie ale fulanilor. De regulă, bărbații merg cu ele la păscut și tot ei muncesc în câmp. Femeile au grijă de gospodărie.

7. Vitele au un rol mai important de atât în viața fulanilor. În timpul ceremoniei de căsătorie, tatăl miresei transmite una dintre turmele sale mirelui, în semn de legalizare a mariajului.

8. În unele cazuri, înțelegerea privind căsătoria a doi tineri are loc imediat după nașterea lor. Mariajul producându-se abia după pubertate.

9. Bărbatul poate avea 4 soții.  În imaginea de jos poate fi văzută o familie mare, destul de înstărită, care deține câteva mii de vite și o avere de jumătate de milion de dolari.

https://www.instagram.com/p/B7qEyvNI27e/?utm_source=ig_embed