Cum să arăți la 40 de 20: 5 secrete de frumusețe ale japonezelor, ușor de preluat

Astăzi, Japonia ocupă locul doi după speranța de viață: în medie, japonezii trăiesc 83,5 ani, cu jumătate de an mai puțin decât liderii absoluți din Hong Kong. Uimitor, întrucât la sfârșitul secolului XIX, speranța de viață era aproape de 2 ori mai mică de 40-50 de ani. Cetățenii actuali ai Țării Soarelui Răsare trăiesc mult și arată bine chiar și la bătrânețe.

Cum reușesc femeile japoneze să arate la 40 de ani ca de 20? În primul rând, în Japonia este un nivel înalt de dezvoltare, iar în al doilea rând, japonezele se iubesc pe sine. Și bineînțeles, ele au câteva reguli de aur: mănâncă sănătos, practică sportul și își îngrijesc aspectul fizic.

Secretul nr.1: Baza alimentației o constituie orezul și legumele

Ai văzut vreodată o japoneză grasă? Noi, nu. Cei care vizitează Japonia rămân uimiți cât de mult mănâncă japonezii și nu se îngrașă. Totul se datorează alegerilor pe care le fac. Ei consumă multe vegetale de sezon ( legume, boboase, fructe), pește, fructe de mare, cereale, în mare parte orez de calitate înaltă. Carnea și peștele constituie doar 30% din mâncarea consumată. Un plus este și modul de preparare, care este unul rapid. Potrivit lor, astfel se păstrează toate subtanțele nutritive.

Secretul nr.2: Filosofia mâncatului sănătos este învățată din copilărie

La grădiniță și la școală copilul este învățat să se alimenteze corect. Se insistă de mici să mănânce tot. Cu vârsta, copiilor li se propune să aleagă dintre 2 alimente care nu le plac, doar unul și să mănânce jumătate de porție. Totodată, lunar părinții primesc de la nutriționistul școlii un tabel de alimentare, în care este indicat ce și cât trebuie să mănânce copilul lor.

Secretul nr. 3: Japonezele iau suplimente alimentare

Substanțele biologic active sunt întrebuințate de circa 90% dintre cetățenii acestei țări. Toate suplimentele sunt verificate strict din punct de vedere al siguranței pentru organism, ele sunt testate cel puțin 10 ani. Cele mai populare suplimente alimentare în Japonia sunt cele împotriva oboselii. De regulă, acestea conțin extract de ginseng, ardei roșu și ghimbir. De asemenea, este foarte răspândit consumul de fermenți și prebiotice. Pentru frumusețe, se iau suplimente cu colagen, acid hialuronic și extract de placentă.

Secretul nr.4: Femeile japoneze își protejează tot anul tenul de soare

În timp ce noi vrem să ne transformăm în ciocolate, stând la soare, pentru japoneze soarele este interzis. Nicio japoneză nu iese în stradă fără protecție solară: cremele SPF sunt un must-have chiar și pe timp de ploaie.

Secretul nr.5: Folosesc doar produse cosmetice naturale

Cercetătorii japonezi încearcă să combine eficient ingredientele naturale cu ultimele rezultate științifice. De aceea, cosmeticele japoneze practic nu conțin conservanți. Adesea, producătorii folosesc extract de placentă de porc sau de cal, peptine sau extracte de plante. Femeile utilizează acasă măștile pe bază de castraveți și căpșune.

Sursa