Nu a ascultat nici de medici, nici de prieteni și a născut la 60 de ani. Cum arată fiica ei acum?

Timpul nu bate pasul pe loc. Tradițiile, normele, sistemele de valori și rolurile în comunitate se schimbă pe zi ce trece. Mutațiile sociale, progresul tehnologic și factorul biologic au permutat vârful fertilității departe după 25 de ani, astfel încât o femeie care naște primul copil la 30 de ani nu mai uimește pe nimeni, la fel ca doamnele care se încumetă la acest pas abia după 40.

Dar cum rămâne cu cazurile ieșite din comun, când o femeie dă naștere unui copil la vârsta de 60-70 de ani? Realitate care, chiar și în anul 2021, este greu de digerat. Din fericire, și aceste femei nasc prunci absolut sănătoși.

Unul din cele mai răsunătoare cazuri a fost cel al Galinei Shubenina, o femeie obișnuită din Rusia, care în 2015 a lăsat mască întreaga țară, când a adus pe lume o fetiță sănătoasă, la vârsta de 60 de ani.

Firește că medicii au încercat să-i explice că o sarcină atât de târzie înseamnă risc sporit de mortalitate infantilă, risc de patologii grave, inclusiv risc de deces pentru mamă. Dar Galina și-a dorit foarte mult acest copil și a rămas de neclintit în ceea ce privește decizia de a naște și într-un final, cu ajutorul medicilor profesioniști și a bunului Dumnezeu, a născut o fetiță sănătoasă, pe nume Cleopatra.

Unii oameni s-au grăbit să o judece. Se zvonea că micuța este bolnavă, subdezvoltată și că suferă de diverse probleme. Dar știrile rele nu erau decât niște fake-uri, generate de oameni cu fantezie bolnavă.

Dar să o luăm de la capăt. Galina s-a căsătorit devreme. La 20 de ani deja avea un copil. Un fiu pe nume Andrei. Cu timpul, căsătoria s-a destrămat și femeia a rămas singură împreună cu fiul ei. La vârsta de 50 de ani, fericirea i-a surâs Galinei pentru a doua oară.

Ea l-a cunoscut pe Alexei, un bărbat cu 8 ani mai tânăr decât ea. În scurt timp, cei doi s-au căsătorit. Femeia era cu adevărat fericită, dar peste câțiva ani, fiul ei a decedat subit.

Moartea tragică a fiului a determinat-o pe femeie să meargă la acest pas, disperat și periculos. Alexei împărtășea dorința ei de a avea un copil și perechea și-a încercat norocul. Pe 9 ianuarie 2015, Galina a născut-o pe Cleopatra. Micuța cântărea 2,9 kilograme și avea 49 de cm. Astăzi, fetița are deja 6 anișori și este perfect sănătoasă.

Cleo e o fetiță veselă și plină de viață, care nu se deosebește cu nimic de semenii ei, nici fiziologic, nici intelectual. Ea merge la grădiniță, știe deja să citească și frecventează școala de dans.

Părinții ei o duc greu, având împreună puțin peste 400 de euro lunar. Da, trebuie mereu să economisească, dar în regiunea unde trăiesc, alții o duc și mai prost. De altfel, micuța se simte fericită și ăsta e unicul lucru care contează.

Citește și: Sunt 21 la număr și toți au o singură mamă! Povestea unui cuplu care a înfiat 13 copii, deși aveau deja 8!