
Cleopatra a fost una dintre cele mai fascinante femei care a trăit pe Terra. A condus Egiptul Antic cu o mână de fier și a încheiat alianțe militare cu cei mai puternici bărbați din timpurile ei. Istoria a construit un mit în jurul Cleopatrei și în ziua de astăzi există foarte multe lucruri necunoscute despre această femeie de fier a Egiptului Antic.
Ea a devenit Cleopatra a VII-a a Egiptului, la moartea tatălui său, Ptolemeu al XII-lea, în anul 51 î.Hr.. Ea intenționase revigorarea tradițiilor Egiptului de odinioară, căutând sprijinul lui Iulius Cezar și Marc Antoniu. Moartea ei legendară și felul cum cucerise inimile celor doi generali, ambițiile ei privind gloria Egiptului elenistic și opoziția față de Imperiul Roman, o consacrară drept una din cele mai celebre femei din istorie.
Cleopatra a fost ultimul faraon al Egiptului și ultimul din dinastia Ptolemeică – dinastie de origine greacă ce a condus Egiptul peste 300 de ani;
Legendele despre moartea Cleopatrei sunt foarte variate, insa se pare ca cea mai vehiculata este cea cu serpii veninosi. Se spune ca Cleopatra ar fi cerut un cos cu un sarpe veninos pe care si l-ar fi pus in san, fiind astfel muscata, acesta provocandu-i o agonie de neindurat, ea tinand trei ore. Unii spun ca sarpele ar fi fost o cobra, altii spun ca ar fi fost o vipera, in plus se mai spune ca langa ea au murit si doua sclave. Foarte multi spun si ca de fapt regina Cleopatra ar fi murit in urma injunghierii cu o sabie ascunsa.
1.Cleopatra nu era chiar atât de frumoasă. Unul dintre cele mai mari mituri, care planează în jurul Cleopatrei, a fost frumusețea sa. Acest aspect este unul discutabil pentru că cărțile de istorie sugerează că această femeie a fost extrem de deșteaptă și mai puțin frumoasă. Ideea că a fost foarte frumoasă a fost indusă de industria filmului de la Hollywood, iar percepția generală a rămas întocmai.
2. Seducția o armă cu două tăișuri Cleopatra a apelat de nenumărate ori la seducție pentru a-și proteja poporul. Ea l-a sedus pe Marc Antoniu în vara anului 40 î. Hr.. Zvonurile susțin că în acea vară Celopatra și Marc Antoniu s-au iubit foarte mult și dragostea lor era atât de mare încât organizau cluburi unde se bea alcool zile în șir.
Revenind la seducție, atunci când s-a petrecut cel de-al doilea război civil și Cleopatra și Marc Antoniu l-au pierdut în fața lui Octavian, aceasta a apelat la toate metodele pentru a-și menține poziția. Textele străvechi susțin că regina învinsă a încercat prin toate metodele să-l cucerească pe Octavian, dar acestea cunoscându-i metehnele nu a cedat avansurilor ei.
3. Cleopatra și Marcus Antonius aveau propriul club de consumatori de alcool.
Cleopatra și-a început celebra poveste de dragoste cu generalul roman Marcus Antonius în anul 41 î.e.n. Relația lor avea o componentă politică. Ea avea nevoie de Marcus Antonius pentru a-și apăra coroana și pentru a menține independența Egiptului. Iar el avea nevoie de acces la bogățiile și resursele Egiptului. Dar, pe lângă asta, ei se simțeau foarte bine unul în compania celuilalt. Potrivit surselor antice, cei doi și-au petrecut vara dintre anii 41 și 40 î.e.n. ducând o viață de plăceri și excese în Egipt. Și-au înființat propriul lor cerc de hedoniști consumatori de alcool. Grupul ținea ospețe nocturne și banchete unde se bea mult vin. Membrii grupului luau uneori parte la jocuri și concursuri elaborate. Una dintre activitățile preferate ale cuplului era să se plimbe pe străzile Alexandriei deghizați și să le joace feste trecătorilor.
4. Cleopatra a studiat matematica și filosofia. Cunoștea cel puțin nouă limbi străine și nu avea nevoie de translatori pentru a vorbi cu generali și alți conducători. Cu toate ca regina s-a urcat la tron la varsta de 17 ani, experienta sa de succes s-a datorat educatiei pe care a avut-o. Pentru cineva atat de tanar, istoricii sustin ca Cleopatra a fost destul de isteata sa absoarba toate cunostintele, astfel ca isi merita pe deplin rolul de conducator al regatului egiptean.
5. Cleopatra avea 21 de ani și Cezar 52 când aceștia au devenit iubiți.