Circul viitorului: Este primul din lume care folosește holograme în loc de animale vii!

O perioadă foarte lungă de timp, oamenii nu își puteau imagina un circ fără cai, elefanți, maimuțe și lei. Dar în utlima vreme, Circul Roncalli a decis să schimbe aceste tradiții învechite, înlocuind animalele adevărate cu holograme.

Cu toate acestea, trebuie să menționăm că show-urile au rămas la fel de impresionante și captivante.

Circul Roncalli distrează publicul cu ajutorul spectacolelor în care participă animale începând cu anul 1976, însă recent conducerea a decis să schimbe situația.

Scopul lor este de a lupta cu cruzimea față de animale în această industrie, care este foarte răspândită.

Show-urile lor încă mai sunt bazate pe colți și cozi, inele de foc și acrobați, numai că pentru prima dată în lume, niciunul dintre animale nu este real.

Roncalli a creat imagini holografice tridimensionale generate de proiectoare care transmit pe scenă imagini cu o lățime de 32 de metri și o adâncime de 5 metri, cu o vedere de 360 de grade pentru public.

Un astfel de show a devenit posibil datorită companiilor TAG/TRAUM, Bluebox și Optoma, precum și a 11 proiectoare cu laser ZU850.

Circul s-a decis la acest pas îndrăzneț fiind influențat de preocupările crescânde la nivel mondial pentru animalele care trăiesc în captivitate, în condiții teribile și care sunt chinuite pentru a distra oamenii.

Activiștii din întreaga lume au acuzat deja multe circuri de bătaia, înfometarea și ținerea animalelor în condiții nefavorabile, acestea fiind nevoite să lucreze pentru un număr mare de oameni, având un program foarte încărcat.

Cu toate acestea, este plăcut să aflăm că în unele țări, guvernul acordă atenție acestei probleme. Mai multe țări europene au adoptat legea, care interzice folosirea animalelor sălbatice în circuri.