Au construit autostrada în jurul unei case după ce stăpâna a refuzat să se mute: Motivul invocat de femeie!

O casă de 39 de metri pătrați s-a transformat în punct de atracție turistică în China, după ce autoritățile au construit o autostradă în jurul locuinței. Motivul? Proprietara și-a făcut de cap și a refuzat compensaţiile oferite de dezvoltatori.

Totul a început acum 10 ani, când municipalitatea a decis să contruiască o autostradă nouă, de-a lungul coastei, pentru a decongestiona traficul rutier din oraș. Totul a decurs bine până când autoritățile au cunoscut-o pe domnișoara Liang.

Aceasta s-a opus cu vehemență propunerii de a demola casa în schimbul unui apartament nou. Cu toate că proprietarii altor 47 de gospodării afectate de magistrală au acceptat cu drag oferta și compensațiile bănești propuse de autorități.

Nu și domnișoara Liang, care a decis să o facă pe șmechera și cerut de la autorități un pic mai mult. Cotele au tot crescut până în anul 2019, când municipalitatea i-a propus femeii 2 apartamente noi, cu o suprafață totală de 92 de mp și o compensație morală de 186 de mii de dolari, pentru a dreptul de a demola o casă veche de 39 mp.

Însă domnișoara Liang fie era foarte zgârcită, fie a supraestimat indulgența autorităților locale. Tânăra cerea 4 apartamente noi și o compensație materială de 287 de mii de dolari.

Dar se pare că cei de la primărie erau la fel de încăpățânați. Aceștia s-au săturat de ea și au decis să integreze casa în proiectul autostradei. Într-un final, Liang, literalmente, s-a trezit prinsă între pereții magistralei, fără niciun fel de compensație sau ajutor material.

În China se contruiește mult și sunt o mulțime de case care nu se integrează în infrastructura urbană modernă. Aceste case au o denumire distinctă. Chinezii le numesc case înfipte sau case-cui, deoarece rămân nedemolate, de fiecare dată când rezidenții refuză să cedeze în fața unor proiecte importante de infrastructură, asemenea unor cuie prinse în lemn.

De altfel, eroina noastră spune că se simte fericită în casa ei actuală, cu tot cu autostradă și cu zecile de turiști. Pe ea nu o interesează opiniile altor oameni referitoare la peripețiile prin care a trecut. Liang își descrie viața ca fiind liniștită, plăcută și confortabilă. Să fie oare așa? Sperăm că da.

Citește și: 5 lucruri mai puțin cunoscute despre chinezi, pe care aceștia nu le afișează în public!