Cele mai rare 10 specii de orhidee de care, probabil, nici n-ai auzit

Majoritatea dintre noi sunt siguri de modul în care arată o orhidee, puțini știu însă că, de fapt, în florării sau în casele prietenilor vedem doar un singur tip de orhidee Phalaenopsisul, celelalte fiind mult mai rare.

1. Orhideea fantomă

Este o specie atât de rară încât botaniștii din Marea Britanie au căutat-o timp de 20 de ani ca s-o studieze. Ea se deosebește prin lipsa frunzelor, prin faptul că crește în subteran și că iese la suprafață doar când înflorește, iar pentru asta are în preajmă o ciupercă specifică.

2. Orhideea Papucul Doamnei

Această floare neobișnuită se întâlnește în America de Nord și este înscrisă în Cartea Roșie. Aceasta nu necesită o îngrijire specială, dar este specială prin modul în care arată, de aceea a și fost numită așa.

3. Orhideea fluture Hochstetter

Este considerată cea mai rară orhidee din Europa. Numită și Platanthera azorica, aceasta se găsește doar pe versanții vulcanici din Insulele Azore.

4. Orhideea galbenă

Aceasta se găsește doar în Tasmania. Petalele de culoare galben-lămâie se arată doar atunci când pe ele cad razele directe ale soarelui. Pe timp posomorât floarea se închide imediat.

5. Orhideea albastră

La fel este din Tasmania și la fel își deschide petalele albastre ca cerul doar când e senin. În interior, această orhidee este galbenă.

6. Orhideea egretă albă

Această orhidee are pe fiecare tijă câte 3 „păsărele” albe. Înflorește doar trei zile pe an, de aceea se găsește foarte rar. Ceva mai răspândită este în America de Nord, pe țărmul atlantic.

7. Orhideea dracula sau „gura dragonului”

Crește în aceleași locuri ca și egreta albă și înflorește la fel de rar.

8. Orhideea „Taur”

Este o floare de dimensiuni impunătoare (6 cm), formată dintr-o combinație de roșu, alb și galben. Se întâlnește în Indonezia și Malaezia.

9. Orhideea de Hawaii

Este o specie pe cale de dispariție. În ultimii 10 ani au fost găsite doar 26 de exemplare. Are flori mici, de culoare galbenă și iubește locurile mlăștinoase.

10. Orhideea Rothschild

Înflorește doar în al 15-lea an de viață. Florile acesteia au fost văzute de oameni numărați.