Cele mai ciudate 5 sondaje de opinie, realizate vreodată în lume

Sondajele de opinie reprezintă un proces destul de amplu. E necesar să fie identificate categoriile de respondenți, aceștia să fie chestionați, iar ulterior să se analizeze răspunsurile. În cadrul unor sondaje, oamenii chiar sunt plătiți ca să participe.

Iată unele dintre cele mai ciudate sondaje de opinie, realizate cândva:

1. Credința și fotbalul

În SUA este destul de mare procentul credincioșilor. Potrivit unui sondaj realizat cu 5 ani în urmă, 25% dintre americani cred în puterea Domnului când vine vorba despre meciurile de fotbal. În opinia lor, anume Cel de Sus influențează mersul jocului și recompensează echipa câștigătoare pentru credința în puterea lui.

2. Pământul se rotește în jurul Soarelui?

Mulți dintre cetățenii SUA cred că Soarele se rotește în jurul Pământului și nu invers. Fiind întrebați „Pământul se rotește în jurul Soarelui sau Sistemul solar se mișcă pe orbita planetei noastre?” 26% dintre respondenți au răspuns greșit.

3. Furtuna și norii

Astăzi, aproape fiecare om cunoaște ce înseamnă să păstrezi informațiile într-un nor. Cu câțiva ani în urmă însă, când era testată terminologia pentru acest concept, 95% dintre respondenți au răspuns că nu au idee ce înseamnă asta și că în viitor nu au de gând să folosească acest „nor”. Cel mai interesant este că 51% dintre americani sunt siguri, că în timpul furtunii, informația din depozitele virtuale poate fi deteriorată.

4. Grija lui Obama

Atunci când fostul președinte al SUA, Barack Obama, a prezentat pentru dezbateri publice proiectul său pentru reformarea sistemului de sănătate, 46% din populație a fost de acord cu schimbările propuse, dar s-a revoltat în privința denumirii proiectului „Obamacare”, în traducere „grija lui Obama”.

5. Câinele – prietenul omului

Sondaj în Georgia: Mergi cu mașina noaptea pe o autostradă. Dintr-odată, observi câinele tău care s-a pierdut demult și un turist străin. Punând piciorul pe frână, înțelegi că poți salva doar pe unul dintre ei. Spre cine o să întorci volanul și cine va rămâne în viață?

Vei fei uimit, dar 45% dintre femei au ales câinele. Aceeași alegere au făcut și bărbații în proporție de 40%.

Așa că, mai bine nu călătoriți în Georgia!