Ce se află sub renumitele obiective turistice? 6 fotografii uimitoare, făcute dedesubt

Te-ai gândit vreodată unde ai ajunge dacă ai cădea sub pământ, aflându-te la cele mai mai populare obiective turistice? Probabil că nu. Să știi că n-ai pierdut nimic, întrucât fotograful londonez, Thomas Peter, a avut grijă să ne arate ce se află acolo. Ești curios să vezi ce se află sub Turnul Eiffel sau sub Big Ben?

Franța: Turnul Eiffel se află deasupra catacombelor pariziene

În catacombele pariziene s-au păstrat rămășițele a peste șase milioane de oameni. Ele au fost construite pentru a lua din încărcătura cimitirelor supraîncărcate din oraș.

Marea Britanie: Big Ben este situat deasupra unei stații părăsite de metrou – Oldwich

Stația deschisă în 1907, a servit drept adăpost în timpul bombardamentelor din anii 1940, la fel a fost folosită și ca depozit pentru comorile din muzeul britanic. Această stație a fost închisă în 1994 din cauza cheltuielilor mari pentru întreținere. În prezent, aceasta este folosită pentru diferite instructaje ale poliției sau pompierilor.

Italia: Tunelul Bourbon se află deasupra orașului Napoli

Tunelul ar fi trebuit să devină un traseu de evacuare pentru Palazzo Reale, dar așa și nu a fost terminat. Pe timp de război, peșterile serveau drept adăpost în caz de atacuri aeriene și drept spitale militare.

Polonia: Mina de sare „Wieliczka” este situată chiar lângă Cracovia

Salina din Wieliczka este unul dintre cele mai populare obiective turistice din Polonia. Mina cu o adâncime de 327 de metri a fost funcțională până în 2007, de atunci de acolo nu se mai extrage sare, dar este un loc minunat pentru public.

Marea Britanie: Hotelul St. Pancras Renaissance se află peste o porțiune de cale ferată abandonată a Muzeului Poștal din Londra

Această porțiune a fost exploatată între anii 1927 și 2003, însă și întreținerea acesteia costa foarte mult  – circa 1,2 milioane de lire pe zi. În prezent, aceasta a devenit muzeu, unde oamenii pot merge pe vechile trenuri poștale.

Spania: Locuitorii își construiesc case în peșterile Barrio de Cuevas din Guadix

Situat în sudul Spaniei, Barrio de Cuevas din orașul Guadix, este unul dintre cele mai mari complexe de peșteri din Europa. Acolo se găsesc peste 2000 de locuințe subterane.