Bunica ce a renunțat la propriul nepot: E o responsabilitate prea mare! Află ce s-a întâmplat cu acesta.

Mihai a crescut într-o familie completă și prosperă. Părinții săi erau suficient de bogați ca să-i ofere tot de ce avea nevoie. Băiatul a fost educat într-o ambianță încărcată de  dragoste și prosperitate și în pofida acestor împrejurări, rămânea un copil conștiincios și binevoitor.

Încă de la o vârstă fragedă, acesta era pasionat de mașini. Familia avea un șofer personal, iar băiatul adora să urmărească cum acesta manevrează automobilul în drum spre școală. Totodată, Mihai manifesta un interes covârșitor pentru construcția interioară a mașinii, urmârind cu sufletul la gură cum domnul Lazăr repara diverse componente. La vârsta de 8 ani, Mihai știa mai mult despre mașini decât majoritatea adulților pe care-i cunoștea.

Însă peste doi ani băiatul a aflat o veste cumplită. Părinții săi au decedat în urma unui accident, iar din rude apropiate i-a rămas doar o bunică. Aceasta a avut grijă de el o perioadă, dar la un anumit moment a renunțat, spunând că la vârsta ei, grija față de un copil e o responsabilitate și o povară mult prea mare. În consecință, micuțul Mihai a ajuns la orfelinat.

Totuși, bietul copil nu a petrecut mult timp printre străini. Domnul Lazăr, fostul șofer al acestuia, care l-a cunoscut pe Mihai, practic, de când acesta a învățat să facă primii pași, nu a găsit în sine curajul de-al lăsa pe copil în voia sorții și după un proces anevoios și complicat, a reușit să-l înfieze în familia lui. Băiatul a fost nespus de fericit că a fost primit în casa unui om pe care-l cunoștea și îl admira.

În scurt timp, bărbatul a devenit pentru el un al doilea tată, iar inima copilului era învăluită de recunoștință, fiind suficient de matur ca să înțeleagă ce sacrificii implica decizia pentru bărbat și ce viață l-ar fi așteptat la orfelinat, mai ales că domnul Lazăr îl creștea pe băiat din propriii bani și niciodată nu a atentat la economiile sale rămase de la părinți.

Trecură anii. Băiatul a crescut și s-a înscris la liceu și abia atunci bunica care l-a abandonat și-a amintit de el. Femeia a aflat cine i-a adoptat nepotul și a mers direct la tribunal, dar a pierdut cazul, rămânând fără nimic, după care a dispărut de pe radare. Dar în momentul în care băiatul a împlinit 18 ani, aceasta a dat buzna în casa lui afirmând că Mihai este obligat să aibă grijă de ea, din moment ce e nepotul său, dar tânărul i-a închis ușa în față.

Astăzi, Mihai este un bărbat în toată firea, având deja 28 de ani. Acesta a absolvit cu brio facultatea și a avansat serios în carieră. Recent, soția i-a născut al doilea copil. Băiatul recunoaște că nu-și poate imagina ce întorsătură ar fi luat viața sa, dacă mulți ani în urmă, părinții săi angajau alt șofer în locul domnului Lazăr, care ulterior i-a devenit și tată, și frate ,și prieten într-o singură persoană.