Banii nu aduc fericirea: Ce s-a întâmplat cu fostele soții ale miliardarilor contemporani?

Nu-i deloc ușor să pui mâna pe un miliardar, cu atât mai mult să te căsătorești cu acesta. Dar cât e de greu să te desparți. Hai să vedem cu ce rămân soțiile miliardarilor după divorț, ce Anna Murdoch nu i-a putut ierta soțului său și de ce Silvio Berlusconi trebuia să-i plătească 3 milioane de euro lunar fostei soții.

#1. Anna Murdoch

Rupert Murdoch, unul din cei mai influenți media magnați australieni, a cunoscut-o pe jurnalista Anna Torv în 1962, în timpul unui interviu. Cinci ani mai târziu, Rupert a cerut-o în căsătorie. Profitând de influența sa în lumea mediatică, Rupert și-a transformat soția în scriitoare de succes și i-a încredințat acesteia funcția de director independent al News Corporation. După 32 de ani de căsnicie și 3 copii, magnatul australian a divorțat de Anna și a fost nevoit să se despartă de 1,7 miliarde de dolari.

Peste câteva luni, Anna a întâlnit un alt om de afaceri, cu care s-a căsătorit, dar în 2010 și-a amintit de fostul său soț și a venit cu câteva dezvăluiri șocante despre viața lor personală, caracterizându-l pe Rupert ca pe un om extrem de încăpățânat și nemilos.

Cât despre eroul acestei istorii, la 17 zile după divorțul cu Anna, la vârsta de 68 de ani, Rupert s-a căsătorit cu amanta sa, Wendi Deng, o chinezoaică de 30 de ani, studentă la Universitatea din Yale.

După 13 ani de căsnicie, Rupert și Wendi au divorțat, iar miliardarul s-a mai despărțit de 1,8 miliarde de dolari. Apropo, în 2016, Rupert Murdoch s-a căsătorit din nou, de data asta cu Jerry Hall, o actriță de 59 de ani.

#2.  Mackenzie Scott

Mackenzie Scott a făcut cunoștință cu Jeff Bezos în 1992, iar 2 ani mai târziu perechea s-a căsătorit. Timp de aproape 25 de ani căsătoria lor părea exemplară. La un an de la nuntă, Jeff a fondat Amazon, iar Mackenzie a devenit primul angajat oficial al companiei. Au trecut împreună prin foc și sabie, dar în 2019 au surprins întreaga lume, declarând că vor să divorțeze.

După divorțul liniștit și transparent al acestora, Mackenzie a primit de la fostul soț 25% din acțiunile sale la Amazon și a devenit instantaneu una din cele mai bogate femei din lume. Astăzi, pachetul său de acțiuni este estimat la aproximativ 50 de miliarde de dolari și continuă să crească. La scurt timp după divorț, Bezos a apărut în public cu altă femeie, iar Mackenzie s-a căsătorit cu profesorul Dan Jewitt.

#3. Ivana Trump

Lui Donald Trump i-a plăcut întotdeauna să fie înconjurat de femei frumoase. Și nu-i de mirare că prima soție a lui a fost atleta și modelul cehoslovac, Ivana Zelnickov. Perechea de foc s-a întâlnit la mijlocul anilor ’70 într-un restaurant din Manhattan. Ambii erau pasionați de bani, faimă și succes. Idealurile comune s-au transformat într-o căsătorie frumoasă. Ivana a devenit mâna dreaptă a lui Trump, supervizând construcția cazinoului Taj Mahal din Atlantic City, a zgârie-noriului Trump Tower din New York, a hotelului Plaza șamd.

Cu toate acestea, Donald Trump nu s-a remarcat niciodată prin fidelitate deosebită. Și când a aflat de aventurile amoroase ale soțului său, Ivana a inițiat procedura de divorț. În urma acestuia, femeia s-a ales cu o vilă de lux și 25 de milioane de dolari, iar Donald cu noi probleme și cu reputația pătată. În ciuda divorțului scandalos, cei doi au rămas prieteni.

#4. Melanie Craft

Larry Ellison este fondatorul companiei Oracle, cea mai mare companie de software din lume, după Microsoft. Acesta se numără printre 10 cei mai bogați oameni ai lumii și a avut tocmai 4 soții. Primele trei i-au fost alături pe timpul când de abia își crea micuțul imperiu IT, dar pe cea de-a patra a cunoscut-o când era multimilionar – Melanie Craft, o scriitoare talentată, mai tânără decât el cu 25 de ani.

Melanie era o fată neobișnuită, care până a deveni scriitoare, a fost chelneriță, barmaniță, bucătar, patiser și ghid de turism pentru safari. Nu întâmplător, în calitate de fotograf oficial la nunta lor, a fost invitat un bun prieten al Melaniei, pe nume Steve Jobs. Cu toate acestea, să fii soție de miliardar nu-i deloc ușor. Aceasta a răbdat ani la rând infidelitatea și capriciile soțului său, ca într-un final, în 2010 să divorțeze de el, primind o “despăgubire” frumușică pentru anii pierduți.

#5. Dasha Jukova

Ce fel de listă despre divorțuri, fără oligarhi ruși acolo? Controversatul om de afaceri rus, Roman Abramovich, a fost căsătorit de trei ori. Cu cea de-a doua soție, Irina, au trăit împreună 16 ani și au avut 5 copii. Dar pe măsură ce averea omului de afaceri creștea (în mare măsură ilicit), creștea și presiunea pe biata femeie. Iar căsătoria se epuizase complet când Abramovich a întâlnit-o pe viitoare sa soție, Dasha Jukova, pe tribunele unui stadion de fotbal din Barcelona.

Peste doi ani, miliardarul s-a despărțit de Irina și s-a căsătorit cu noua sa aleasă. Perechea a trăit împreună 9 ani și a avut doi copii. Între timp, Dasha a fondat centrul culturii contemporane „Garage” și a devenit una dintre cele mai influente figuri în lumea artei din Rusia. În 2017, cuplul s-a despărțit, însă divorțul a fost unul pașnic.

La doi ani după divorțul de Abramovich, Dasha Jukova s-a căsătorit cu miliardarul grec, Stavros Niarchos, iar în 2021 a născut un copil.

#6. Talulah Riley

La mijlocul anilor 2000, căsătoria lui Elon Musk cu prima lui soție, Justine Wilson, se ducea de râpă. Viitorul miliardar și cuceritor al cosmosului își petrecea tot timpul muncind și nu se gândea la soție. Nici măcar cei 5 copii pe care Justine i-a adus pe lume în următorii ani, nu au remediat situația. Chiar și în zilele rare când pășea pragului casei, Musk era cu gândul la birou.

Situația s-a schimbat când tânărul antreprenor a cunoscut-o pe Talulah Riley, o actriță britanică, care abia își începea cariera. Deja peste câteva săptămâni, Elon a cerut-o în căsătorie, deși Justine nu știa nimic despre asta. Divorțul a fost scandalos și greoi, dar la 6 săptămâni după divorț, Elon s-a căsătorit cu Talulah. Însă idila nu a durat mult. Nici tânăra actriță nu a reușit să se împace cu programul de lucru al miliardarului (peste 100 de ore pe săptămână) și a divorțat de el în 2012. Cu toate că Elon Musk i-a promis că o va iubi mereu.

Și se pare că nu glumea. Pentru că în 2013 a convins-o pe Talulah să se căsătorească din nou cu el. Dar și a doua încercare a eșuat. Trei ani mai târziu, cuplul a divorțat, dar au rămas prieteni foarte apropiați.

#7. Veronica Lario

Silvio Berlusconi a întâlnit-o pe Veronica Lario în 1980. De dragul tinerei actrițe, antreprenorul italian a divorțat de Carla Elvira Dall’Oglio. Primii ani de căsătorie au fost liniștiți. Actrița a născut trei copii și și-a dedicat cea mai mare parte a timpului familiei, iar Berlusconi a devenit cel mai bogat om din țară.

Dar nenumăratele amante ale controversatului om de afaceri au pus capăt relației lor. Veronica l-a acuzat public pe Berlusconi de abuz asupra copiilor și a divorțat de el. Curtea l-a obligat pe Silvio să-i plătească soției o pensie alimentară în valoare de 3 milioane de euro lunar. Apoi, suma a fost redusă la 1,4 milioane, dar Berlusconi continua să insiste că e prea mult. Abia în 2020, conflictul s-a încheiat prin împăcarea părților.

Citește și: Bogaţii nu au copii… Ei au moştenitori: Cum arată 10 cele mai bogate femei din lume și care este secretul lor?