Au ieșit din nou pe gheață la 83 și, respectiv, 79 de ani! Cei doi campioni și soți au cucerit publicul american

El avea 83 de ani, iar ea 79. Au fost soț și soție și campioni olimpici la patinaj artistic. Ludmila Belousova și Oleg Protopopov au fost pereche nu doar acasă, dar și pe gheață. Ei au făcut parte din naționala olimpică a URSS și au luat titlu de campioni olimpici de două ori, la proba perechi.

Cei doi patinatori au fost de 4 ori campioni ai Europei și de 4 ori campioni mondiali ( în anii 1965, 1966, 1967 și 1968).

În 1972, cuplul a participat pentru ultima oară la campionaul URSS, după care au început să evolueze în cadrul Baletului pe gheață din Leningrad.

Afișe cu numele celor doi campioni olimpici puteau fi văzute și pe Madison Square din New York.

În 2015, Oleg și Ludmila au uimit din nou publicul când au evoluat cu un număr artistic de patinaj în pereche în fața publicului american. Aceasta a fost ultima lor evoluție.

Este uimitor cât de grațios au patinat, parcă nu au încetat pentru nicio clipă să patineze. Chiar și la vârsta de 70 de ani, ei petreceau zilnic câte 5 ore pe gheață.

După evoluție, oamenii le-au aplaudat în picioare!

Povestea lor pe cât este de impresionantă, pe atât de scandaloasă. Se spune că ei au fugit din URSS în 1979, cerând azil politic în Elveția. În orășelul Grindelwald, aflat în zona muntoasă, artiștii spuneau că vor trăi până la 280 de ani.

Din nefericire, cancerul a doborât-o pe Olga în 2017. În același an, cuplul urma să sărbătorească nunta de diamant – 60 de ani. Probabil, ar fi făcut-o, la fel, pe gheață.

Mai jos puteți vedea ultima evoluție a celor doi campioni.