Asta se întâmplă când coaforul este o persoană cu simțul umorului. 7 exemple trăsnite!

Astăzi vom analiza tema frumuseții. Să vorbim despre coaforii profesioniști, meșteri de acasă (cei care sunt de la Dumnezeu) și, desigur, tovarăși independenți, care nu au nevoie de profesioniști. Lasă nebunii să plătească!

1.Așa arată noua variantă de „scară”.
Aș dori să numesc această fotografie astfel: „Cum să transform părul în două tunsori simultan”?
– Nu ar trebui să iasă o „scară”? Acum este la modă – totul a început cu aceste cuvinte.

2. Când coaforul nu a înțeles ce culoare anume vrei.
Și a acționat, ca să zic așa, din capriciu. Dacă trebuie să vopsiți o parte a capului, atunci lăsați-o pe această femeie să vă explice cum.

3. Așteptarea / realitatea, este adevărata problemă a umanității.
Găsim ceva pe Instagram, apoi comandăm acel lucru … A văzut tunsoarea la idolul său și a încercat să o facă. Rezultatul este în fotografie.

4. Britney Spears a avut o perioadă destul de lungă când a căutat nepotrivit o stea
Dar uitându-vă la aceste fotografii, vă întrebați pe cine să dați vina. Un coafor rău sau o cântăreață? Cred că ultima variantă. Deoarece, având experiență în extensia părului, pot spune că nu este întotdeauna o problemă a coaforului. Corectarea trebuie făcută la timp, Britney! Și spală-ți capul mai des.

5. Cazul în care nu erau suficienți bani pentru un profesionist.
Oh, acești Instagrammeri, vor înnebuni complet oamenii. Aici este evident că persoana a încercat să facă totul de una singură. În minte, totul este întotdeauna frumos prezentat. Aici este ușor să pictezi cu alb și să trasezi linii drepte subțiri.

6. Oh, această „modă” cu breton.
Din anumite motive, a apărut exclusiv în rândul băieților de la sat, această tunsoare. Ei bine, ce este această bucată de păr? Ce ar trebui să le demonstreze oamenilor? Faceți parte dintr-o fermă colectivă? Ei bine, băiete, ai făcut-o. Ești în top!

7. „Aș dori să am o despărțire clară”, a spus clientul.
„Se va face” – gândi coaforul și a ras ușor această linie pentru client. Adică a sporit impresia. Momentul când faci despărțirea mai vizibilă, iar clientul nu are întrebări.

Ce au cerut, aia au obținut!