Apartamente minuscule = economie la maxim: TOP 8 cele mai mici apartamente din lume

Apartamente minuscule sau micro – una dintre tendințele recente în materie de locuințe ale marilor orașe aglomerate. Acestea oferă soluții de cazare mai accesibile pentru tineri, care doresc să locuiască în propriul spațiu, dar nu doresc neapărat să lucreze ore lungi și obositoare la mai multe locuri de muncă doar pentru a avea posibilitatea să plătească chiria ridicolă pentru un apartament obișnuit împărțit cu câțiva colegi de cameră.

Intimitatea dorită și confortul neașteptat- asta oferă apartamentele minuscule persoanelor singure și cuplurilor tinere. Designerii folosesc creativitatea și abilitățile pentru a crea un loc de dormit, o bucătărie, o baie, o zonă de birou și suficient spațiu de depozitare în cele mai înguste încăperi văzute vreodată, fără a le face prea claustrofobe și supraîncărcate.

Proprietarii sau locuitorii unor astfel de apartamente notează că locuința într-un spațiu mic nu numai că îi scutește de presiunea majoră a chiriei și le permite să profite la maximum de banii pe care îi câștigă.

Ei pot  să-i cheltuie pe experiențe minunate sau să economisească pentru viitoarea achiziție a unei case, mult mai repede. De asemenea, îi face pe oameni mult mai organizați. Încurajează stilul de viață minimalist, îi împinge să petreacă mai mult timp în afara casei. De asemenea îi face să se gândească de două ori înainte de a cumpăra ceva. Condițiile cu un spațiu limitat implică opțiuni și soluții vaste de proiectare. Acestea nu se potrivesc caselor obișnuite, dar arată excepțional de creative și oferă scopuri multifuncționale lucrurilor obișnuite.

În plus, cei care decid să sacrifice spațiul și optează pentru deținerea/închirierea unui apartament minuscul își permit adesea să locuiască în centrul orașului. Ei își permit să stea aproape de locul de muncă, de principalele atracții turistice, centre comerciale și orice altceva.
Astfel, un număr tot mai mare de cetățeni progresiști ​​din New York, Hong Kong, Londra sau Tokyo își deschid mintea la conceptul de micro-apartamente și, cu ajutorul antreprenorilor în remodelare, reușesc să le transforme în locuințe confortabile, cu tot ce ar putea avea nevoie pentru a duce o viață frumoasă și economă în același timp.

#1 Apartamente mici de tip capsulă în Tokyo, Japonia

Sursa imagine: fotografii Noritaka Minami

#2 Apartament pentru două persoane în Madrid, Spania (30 metri pătrați)

Sursa imagine: Beriot-Bernardini Araquitectos

#3 Apartament în Polonia (13 metri pătrați)

Sursa imagine: Huffington Post

#4 Apartament West Villiage în NYC, 8,5 metri pătrați

Sursa imagine: Max Touhey pentru Curbed

#5 Fost depozit de mături în Londra, Marea Britanie ( 5 metri pătrați)

Sursa imagine: Daily Mail

#6 Apartament de 12 metri pătrați  în Paris, Franța

Sursa imagine: Sylvie Durand/Marc Baillargeon

#7 Apartament de 8 metri pătrați  în Paris, Franța

Sursa imagine: Arch Daily

#8 Apartament de 7 metri pătrați din New York, transformat și deținut de un arhitect profesionist

Sursa imaginii: Luke’s Barely Habitable

Dar tu ai vrea să locuiești în astfel de apartamente ? Așteptăm să ne scrii mai jos în comentarii ! De asemenea, dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să-l distribui și prietenilor !