Angelique: acum are 80 de ani și nu mai e ce a fost odată. N-o vei recunoaște!

Michele Mercier întotdeauna va fi asociată cu rolul lui Angelique, însă chiar și așa, viața ei adevărată nu seamănă deloc cu aventurile incredibile pe care le-am văzut în filmele cu ea.

Jocelyne Mercier, adevăratul ei nume, s-a născut în 1939, la Nisa, Franța, iar la 1 ianuarie a împlinit vârsta de 80 de ani.

Cariera ei de actriță nu a avut hotare geografice, ea s-a filmat și în țări precum Marea Britanie, Italia și chiar SUA, la Hollywood.

Mercier este una dintre cele mai reprezentative actrițe ale cinematografiei franceze, însă rolul care a făcut-o celebritate a fost a lui Angelique.

În 1964, ea a reușit să primească un rol în filmul „ Angelica, marchiza îngerilor”. Este un rol-simbol pentru ea, care i-a schimbat viața.

Deși acest rol a făcut-o extrem de populară, tot el i-a stricat cariera de mai departe, întrucât toți regizorii o vedeau în ea doar pe Angelica.

După acest rol, ea s-a confruntat cu numeroase probleme în ceea ce privește găsirea unui nou rol.

De câțiva ani, minunata actriță își savurează „pensia de aur” pe Coasta de Azur.

Totuși, anual, ea este invitată la renumitul festival de film de la Cannes, fiind unul dintre oaspeții de onoare.

În 2015, aceasta nu a reușit să ajungă la festival pentru că a avut o traumă la braț, iar în 2016 totul a fost și mai complicat. Actrița a aflat că are probleme serioase de sănătate.

În cadrul unui interviu pentru presa franceză, actrița a dezvăluit că suferă de cancer.

„Pare inadmisibil până ce afli că se întâmplă cu tine. Unii plâng când află despre acest diagnostic, eu sunt liniștită.”