Angela Merkel este în top 3 cei mai plătiți politicieni din lume, dar iată cum trăiește

Cancelarul german are un venit de peste 236 000 de euro anual. Ea se află printre cei mai plătiți politicieni din lume, fiind depășită doar de președintele SUA și premierul din Singapore.

Chiar și așa, Merkel nu are castele, palate sau vile luxoase și nu duce un mod de viață excentric.

Locuința cancelarului german

Merkel locuiește într-un apartament obișnut din centrul Berlinului, situat pe adresa: Am Kupfergraben, 6. Casa nu are o curte separată și îi aparține ei, deci nu este o locuință de serviciu.

Apartamentul lui Merkel se află la etajul 4 al blocului galben. Dânsa a locuit aici și înainte să devină cancelar. Predecesorul său a ales să trăiască într-un aparatament de serviciu cu 200 de m.p. Merkel a preferat să rămână acasă.

Vila din afara orașului

Cred că e mult spus „vilă” pentru această casă modestă. Aceasta se află în Templin și e locul unde a copilărit politiciana.

Angela și soțul său, profesor de chimie, vin aici în week-end. Probabil ați observat că aici nu sunt garduri de 2 metri.

Biroul Angelei Merkel

Biroul lui Merkel este amenajat în stil minimalist, fără mobilă luxoasă, placată cu aur. Aici se regăsesc doar lucrurile necesare și puține obiecte de decor. Această masă este încă de pe timpul lui Schroder.

Viața de zi cu zi

Angela Merkel poate fi văzută deseori la supermarket. Ea face cumpărături însoțită de bodyguarzi.

Curioșii din magazine care au analizat coșul de cumpărături al premierului, nu au văzut nimic ieșit din comun. Angela, de regulă, cumpără brânză, legume, fructe și dulciuri.

Mai mult ca atât, la cumpăruri cancelara vine cu propria pungă de acasă.