Alain Delon „Eu plec din viata fara de regrete…”

La 8 noiembrie, legendarul actor a împlinit 84 de ani. Alain Delon, fără studii în actorie, a reușit să devină un simbol al secolului, un bărbat de vis pentru femeile din întreaga lume.

Delon a trăit întotdeauna așa cum și-a dorit, fără să-și ascundă slăbiciunile – îi plăceau banii, alcoolul, armele și, desigur, femeile. Întotdeauna a fost înconjurat de femei frumoase, pasionale și talentate. Imediat ce o femeie pleca din viața lui, alta îi lua locul.

A fost nevoie de mult efort și suferință pentru ca regizorii să-i remarce talentul lui profund de actor dramatic. Cariera lui Delon nu a început ușor, întrucât toți îl conisderau prea frumos pentru cinematografie.

„Mi-au trebuit 10 ani de muncă asiduă pentru ai face pe oameni să înțeleagă că nu sunt doar un tip simpatic cu fizionomie frumoasă. A fost o luptă grea, dar am câștigat-o.” spune Delon.

Delon a fost mereu motiv de bârfe și scandaluri. Actorul a recunoscut: „Istoria vieții mele este atât de neverosimilă, că niciun jurnalist nu va putea s-o descrie”.

Actorul a fost și la un pas să ajungă după gratii. A fost acuzat de participarea la orgii și a fost ca martor în dosarul de omor al bodygardului său. De aceste probleme l-a scăpat președintele Franței, Charles de Gaulle, care a declarat în cadrul ședinței de judecată „ Franța are un singur Alain Delon”.

Ce-i drept, actorul de mult timp nu-și mai sărbătorește ziua de naștere. De când a început să aibă probleme de sănătate, el a încetat să mai joace în filme, a căzut în depresie și a renunțat la viața mondenă, stând închis în apartamentul său.

Fiind întrebat cândva dacă se teme de bătrânețe, Delon a declarat: „Nu, mă tem de paralizie, accident vascular cerebral și neputință… N-o să apar niciodată în fața publicului drept un moșneag slăb! Niciodată!”

Și nu s-a temut în zadar. Vara trecută actorul a suferit un accident cerebral. Însă așa cum a promis, nu a devenit un moșneag neputincios.

Delon, la spital, după accidentul cerebral

În curând, urmează să apară în cinematografe filmul „Toute ressemblance”, în care Delon se joacă pe sine. Este prima apariție pe marele ecrane după aproape un deceniu.

Însă cum a spus Delon, niciun jurnalist nu poate să-i descrie cum trebuie viața, asta o poate face doar el. Iată câteva citate ale actorului:

„ La 17 ani m-am dus la armată, la 18 am ajuns în China, am făcut de toate, până ce filmul a venit la mine și m-a bătut pe umăr. Motivul a fost, bineînțeles, frumusețea mea!”

„Sunt scorpion, o natură curioasă, am un caracter mizerabil sau, mai degrabă, nesuferit. De aici vin toate neplăcerile vieții mele.”

„Cel mai bine fac 3 lucruri – munca, prostiile și copii.”

„Caii sunt mai buni ca oamenii: ei, cel puțin, nu mint.”

„În prezent, încercăm să facem invizibilă diferența dintre bărbat și femeie, dar această diferență e atât de minunată”.

„Nu vreau să mă plâng pe viață – am avut tot, am obținut tot ce mi-am dorit.”