Află acum care sunt cele mai uriașe lucruri din lume

Adesea, confundăm dimensiunea reală a obiectelor din lumea înconjurătoare. Unele par mai mici, altele mai mari. În aceast articol veți vedea care sunt cele mai uriașe lucruri descoperite.

Acest excavator este un adevărat gigant în lumea echipamentelor de mutare a pământului. Înainte de a începe exploatarea mineralelor, mașina ridică stratul superior al pământului.

Amorphophallus titanum este planta cu cea mai mare inflorescență neramificată din lume. Floarea crește până la 3 metri înălțime. Anterior, astfel de flori creșteau doar în pădurile insulei indoneziene Sumatra, acum pot fi văzute în grădinile botanice din întreaga lume.

Mierea din munții Himalaya. Acestea sunt cuiburile albinelor sălbatice. Locuiesc la o altitudine de 1,2-4 mii de metri deasupra nivelului mării. Cuiburile au aproximativ 1,2 m lățime și 1,5 m lungime.

Cel mai mare țânțar din lume cu o anvergură de peste 11 cm a fost prins în China și aparține speciei Holorusia mikado. Din fericire, acesta nu bea sânge și zboară cam rău.

Nava de croazieră „Allure of Sea” este una dintre cele mai mari nave de pasageri din lume. Înălțimea navei de la chila până la marginea superioară a coșului de fum este de 72 m, iar lungimea este de 360 m. Poate găzdui în total 6400 de pasageri și peste 2000 de membri ai echipajului.

Este o anvelopă cu un diametru de peste 4 m, fabricată de către producătorul japonez Bridgestone, pentru cel mai mare camion minier din lume. Greutatea acesteia este puțin mai mică decât 6 tone.

Acest avocado cântărește 2,37 kg. Înainte de această descoperire, cel mai mare avocado cântărea 1,8 kg.

Cea mai mare piscină din lume deține 250 de mii de metri cubi de apă de mare. Este situată în Chile, pe coasta Pacificului, în orașul San Alfonso del Mar. Suprafața piscinei este de 8 hectare, iar adâncimea este de 3,5 m.

Cea mai mare nucă din lume crește în palmierii din Seychelles. Se numește cocos de mare, nucă de Maldive sau nucă de Seychelles. Lățimea acestei nuci este de aproximativ 1 metru, iar lungimea sa este mai mare decât 1,5 m. Greutatea fructelor ajunge la 30 kg.

Arborele Generalul Sherman crește în Parcul Național Sequoia din Statele Unite. Înălțimea acestuia este mai mare de 83 m, grosimea trunchiului este de 24 m, iar circumferința coroanei este de 33 m.

Acest butoi conține 204.574 litri de vin. Vinăriile din Cape Town dețin mai multe dintre aceste butoaie. Cel mai mare conține 207.302 litri de vin.