Acest bărbat cărunt merge la serviciu. Pare un trecător obișnuit, doar că

În fotografie se indică asupra unei persoane cu părul cărunt, care merge la serviciu cu rucsacul în spate. Are în mână cutia pentru lunch, pentru ca să ia masa în pauza asigurată de normele legale. N-ar fi nimic ieșit din comun, dacă această persoană n-ar fi președintele Austriei, Van der Bellen.

El nu este însoțit de un cortegiu, nici de bodyguarzi, pentru el nu se setează verde la semafoare, nu sunt redirecționați alți participanți la trafic. El merge în liniște să-și îndeplinească misiunea, el merge printre oameni, prin aglomerație, printr-o țară în care venitul pe cap de locuitor constituie 47 188 USD, iar Produsul intern brut 416, 6 miliarde USD.

Van der Bellen este președinte al Austriei din 2017 și a fost ales prin vot direct pentru o perioadă de 6 ani. Acesta a candidat la prezidențiale în mod independent, fără să fie desemnat de vreun partid politic. El a câștigat alegerile din al doilea tur, cu 53,6% din voturi. Locul lui de muncă este situat în aripa leopoldină a Palatului Imperial Hofburg din Viena.

Funcția de președinte în Austria este un ceremonială, însă Bellen a declarat că vrea să fie un președinte activ, care va monitoriza și va taxa Guvernul pentru deciziile sale în defavoarea poporului.

Acum imaginează-ți același tablou la noi în țară. Ți-l închipui pe președintele nostru mergând în același mod pe stradă?

Când crezi că va fi posibil așa ceva în societatea noastră? Ce fel de președinte ar trebui să avem pentru asta?

Exprimă-ți opinia în comentarii, hadeți să discutăm despre acest obicei prezidențial ieșit din tipare!